Patru persoane au fost trimise în judecată, în dosarul cămătăriei de 400.000 de euro

Patru persoane au fost trimise în judecată, în dosarul cămătăriei de 400.000 de euro. Claudia Crișan, Dorel Andrei Stăniș, Sorina Veronica Rechișan și Andrei Rîpan vor apărea în faţa instanţei pentru a fi judecaţi. Conform portalului just.ro, cele patru persoane sunt acuzate de cămătărie, iar pedeapsa pe care o pot primi este între şase luni şi cinci ani.

În cursul anului trecut, poliţiştii descindeau la trei adrese din Arad. Au făcut percheziţii şi au dus la audieri trei persoane.

„În urma cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, s-a stabilit că în perioada 2016-2019, arădeanca de 40 de ani ar fi împrumutat unei femei suma de 70.000 de euro, primind apoi de la victimă, cu dobândă, suma de aproximativ 400.000 de euro, banii fiind virați într-un cont bancar. În urma imposibilității victimei de a mai plăti și alte sume considerate datorie și dobândă, persoanele în cauză ar fi săvârșit mai multe acte de intimidare, amenințare și acte de constrângere, constând în distrugerea fațadei magazinului alimentar pe care îl deține victima”, spuneau, la vremea respectivă reprezentanţii IPJ Arad.

Două dintre persoane sunt în Penitenciarul Arad, alta este în arest la domiciliu, iar una este în stare de libertate.  

Adauga comentariu