Patru bărbaţi din Arad au fost reţinuţi. În locuinţele lor s-au găsit tigarete de contrabandă, bani şi alte bunuri de valoare

Patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru contrabandă cu ţigarete în urma unui control făcut de polițiștii Secției nr.2 rurale Arad împreună cu polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică, ai Biroului de Investigații Criminale, Secției nr.1 Vlaicu, Secției nr.2 Micalaca, orașului Nădlac și sprijiniți de lucrătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale şi de tehnicienii Serviciului Criminalistic. 

„Efective mărite de poliţişti arădeni au efectuat ieri sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, trei percheziţii pe străzile Şezătorii, Socului şi Flueraş din municipiu, în urma cărora au fost indisponibilizate peste 130.000 de fire ţigarete de contrabandă, bani şi bunuri.

Astfel, în cazul percheziției efectuate într-un imobil de pe strada Șezătorii din municipiu, a fost surprins în flagrant delict un bărbat de 59 de ani,în timp ce oferea spre comercializare unui alt bărbatde 64 de ani, 36.000 firețigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.

Totodată, asupra celui în cauză, a fost depistată suma de 15.725 de lei, sumă susceptibilă că ar fi provenit din comercializarea țigaretelor.

În acelaşi imobil, polițiștii au mai depistat 16.600 fire țigarete de diferite mărci, telefoane mobile, 2 macete, o sabie, 4 pumnale, o stea metalică, bunuri în privința cărora a fost dispusă indisponibilizarea în vederea continuării cercetărilor.
În urma celei de-a doua percheziții efectuată pe strada Socului, în locuința unui bărbat de 40 de ani, au fost depistate 9.820 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă, 17.000 de lei, 550 de euro şi telefoane mobile. 

În autoturismele aceluiași bărbat, a mai fost depistată cantitatea de 19.800 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător.
Cea din urmă percheziție a fost efectuată de polițiști pe strada Flueraș, în locuința unui bărbat de 41 de ani. În autoturismele utilizate de acesta au fost depistate 51.700 fire țigarete, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. 133.920 fire țigarete, 32.725 lei, 550 de euro și alte bunuri depistate cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
În baza probatoriului administrat, patru bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, a declarat inspector principal de poliţie, Lorena Radu. 

Activitatea de cercetare şi documentarea activității infracționale s-a derulat pe o perioadă de patru luni, sub supravegherea și îndumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

UPDATE: În cazul celor patru bărbaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 

Adauga comentariu