Patronii teraselor, amendaţi de Poliţia Locală!

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activitate si Control Comercial  au organizat, în ultimele zile, noi acțiuni punctuale  la societățile comerciale  care nu respectă preverile HCLM 192/2017privind Regulamentul de desfăsurare a activitătilor comerciale şi al pietelor în municipiul Arad. Verificările au vizat modul în care se respectă regulile  privind deținerea autorizației de funcționare, a avizului de orar și a orarului suplimentar pentru terase. Ca urmarea acestor controale  au fost întocmite un număr de 6 procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, în cuantum de 15.000 lei.

În 07.07.2020 agenții de poliție locală au verificat o sesizare transmisă dispeceratului DGPL privind funcționarea, pe str. Splai Gheorghe Magheru, a unei societăți comerciale specializată în alimentație publică care nu deține orar suplimentar de terasă. În urma celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.500 lei.

Conform art. 62 (1) din actul normativ mai sus menționat: pentru terasele şi grădinile de vară situate pe domeniul public sau privat, se va elibera aviz pentru orarul de funcţionare separat de structura de vânzare. Orarul de desfăşurare a activităţii pe terase va fi stabilit de comerciant în aşa fel încât ultima comandă să nu depăşească ora 22,00. La ora 23,00 toate terasele se închid obligatoriu.

Ca și la acțiunile anterioare, li s-a atras atenția comercianților să respecte legislația din domeniu pentru a evita astfel sancționarea cu atât mai mult cu cât astfel de acțiuni sunt organizate periodic, terasele rămânând în atenția polițiștilor locali.

Adauga comentariu