Parfumul „Aurului Mov” se simte în Micălaca. Nu lipseşte limonada, cafeaua şi checul cu lavandă!

Grădina de lavandă din Micălaca ce aparţine tinerilor Sorin şi Diana Mihuţa şi-a deschis şi în acest an porţile. Familia Mihuța din Arad, este una dintre cele mai numeroase şi vechi familii de micălăceni. Numele lor va dăinui în timp şi prin ceea ce au realizat acum cei doi tineri care sunt de profesie inginer şi respectiv educatoare. Astfel, vor fi trei zile de parfum şi culoare. Se pot face şedinţe foto, se pot cumpăra produse şi chiar se poate culege lavandă.

După obţinera atestatului de producător în vara anului 2017, în 21 iunie, familia lansează primele produse din lavandă şi totodată cu acestea şi brandul “LAVANDIANA”. Toate însoţite de motto-ul“…pentru o stare de bine...”

Lanul de lavandă este unul spectaculos, iar cei care intră în el spun că le dă o stare de bine. I s-a dat lavandei şi denumirea de „Aurul mov”.

„Mai avem încă două grădini, acesta este lotul numărul I, lotul numărul II va fi într-un alt cartier. Insistăm foarte mult să avem grădinile noastre sau loturile în interiorul comunităţii, este foarte important. Mai avem un lot mai mare care este pe teren arabil”, a declarat Sorin Mihuţa. 

Diana care este de profesie educatoare spune că este o plăcere să se afle în lanul de lavandă: „culegem floarea de lavandă, apoi o uscăm, o punem în pod frumos cu capul în jos ca să se usuce bine, apoi o vom pune în săculeţ şi vom face diverse aranjamente din ea“.

În anul 2018 se alătură tinerei familii şi sora acestora Emanuela Maria Mihuța, proaspăt reîntoarsă în ţară din diaspora.

Despre lavandă se spune în primul rând că este inamicul stresului. Iar în ceea ce priveşte cultura, această plantă nu este greu de întreţinut.

„Am venit să facem o şedinţă foto să ne bucurăm de această privelişte minunată. Se simte parfumul de pe stradă”, a declarat una dintre vizitatoare.

Grădina este amenajată cu iz de sărbătoare,  locuri cu băncuţe, scaune şi recuzită pentru fotografii.

Produsele promovate de tineri sunt florile sub formă de buchete, aranjamente, fusi din lavanda, săculeţi cu lavandă, perne cu lavandă,  ulei esenţial, apă de lavandă şi cosmetice.

Grădina Lavandiana se află în Micalaca pe strada Caraiman, la numărul 4. Vizitatorii au posibilitatea de a culege flori de lavandă. Costul este de 25 lei. Se pun la dispoziţie plasuţe şi foarfece. De asemenea, există pentru cei care vor un pachet de trei fotografii artistice. Costul lor este de 20 de lei. Acestea sunt realizate de Anca Visual. De asemenea, astăzi, sămbătă şi duminică se asigură  recuzita (palarii, aranjamente, bicicleta, bancuţe, cadru special, etc), aranjamente produse cu lavandă şi butaşi lavandă.  

Mai multe detalii despre lavandă se pot obţine pe pagina de Facebook.

Comentarii

Aradean

27.06.2019 07:14

foarte frumos :)

Adauga comentariu