Parc cu magnolii, platani, frasini, trandafiri și piese de mobilier realizate din materiale naturale, la Școala Postliceală Sanitară Arad. Totul cu ajutorul Fundației Alber!

Reprezentanții Școli Postliceale Sanitare Arad au aplicat și câștigat un proiect de amenajare a spațiului din fața școlii, propunere care a venit din partea Fundației Alber pentru școlile din Arad.

„Ne bucurăm că am avut această șansă. Lucrările  s-au desfășurat pe perioada de vară și începutul toamnei, iar astăzi ne bucurăm de  generozitatea Fundației Alber și de priceperea, profesionalismul și determinarea echipelor implicate în proiect.

Ca urmare,  avem un parc, o zonă verde care înlocuiește zona de «gri»  care era anterior în fața școlii noastre. Avem o alee de acces confortabilă și plăcută estetic, care o înlocuiește pe  cea foarte uzată. Parcul este alcătuit din magnolii, platani, frasini, trandafiri ......și un covor de iarbă. Verdele este numitorul comun, iar la primăvară așteptăm cu nerăbdare înflorirea magnoliilor!

În acest mic univers verde sunt și  spații de recreere pentru elevii , profesorii și pentru toși angajații Școlii Postliceale Sanitare Arad  și ai Colegiului Național „Vasile Goldiș” cu  mobilier urban de mare calitate, care este marca „MMCITE”, o marcă de prestigiu care crează mobilier de exterior compatibil și perfect integrat în mediu. Piesele de mobilier exterior sunt premiate internațional pentru design și sunt  realizate din materiale naturale, sustenabile și cu respect pentru mediu”, a declarat Liliana Bran, directorul Școli Postliceale Sanitare Arad.

Aceasta mai adaugă că au fost create de asemenea două spații speciale sub forma  unor amfiteatre pentru cursuri în aer liber unde se pot îmbina știința și natura, amenajarea  fiind realizată după un proiect de design exterior realizat de un studio de arhitectură, iar seara, iluminatul ambiental amplifică feeria și valorizează frumosul.

„În cuvinte puține, am dorit să ne exprimăm bucuria, aprecierea și sentimentul de împlinire pe care le-am simțit și le trăim prin realizarea acestui proiect. Mulțumim Fundației Alber pentru implicarea plină de generozitate, entuziasm, dorință de bine și tenacitate”, este mesajul de încheiere al directoarei.

Adauga comentariu