Panică la Nădlac. Mulţi români întră în ţară pe jos şi susţin că vin din Ungaria, zonă nedeclarată roşie

Zeci de perosane trec pe jos frontiera Nădlac 1 pe timp de noapte, lucru care îi panichează pe localnici. Cei care merg pe jos susţin la controlul de frontieră că vin din Ungaria, zonă care nu este înca roşie. În aceste condiţii, după ce dau declaraţiile vamale, sunt lăsaţi să plece. Totul spre disperarea localnicilor, care îi văd pe străzi şi prin magazine. Primarul oraşului Nădlac, Ioan Radu Mărginean, a cerut ajutor, în speranţa că se vor găsi soluţii.  

În fiecare noapte, între orele 22:00 şi 6:00, Ungaria îşi deschide graniţa pentru românii care se întorc acasă. Daca prin vama Nădlac 2, situată pe autostradă, se poate intra în ţară doar cu un autovehicul, în vama Nădlac 1 se poate trece şi pe jos. Sunt grupuri de cel mult 40 de persoane care intră în ţară noapte de noapte pe jos, iar în oraş îşi fac cumpărăturile.

Noapte trecută s-a luat măsura ca toţi românii care trec graniţa pe jos să fie îmbarcaţi într-un autocar şi duşi la gara din oraş. Nimeni nu ştie însă unde ajung de acolo. Nădlăcanii au iniţiat o petiţie on line, prin care se cere închiderea vămii Nădlac 1 pentru cei care vor să intre în ţară pe jos.


 

Adauga comentariu