Palatul Administrativ are, în mod ciudat, doi proprietari. Prefectura a deschis acțiune în instanță pentru a elimina Primăria din ecuație

Palatul Administrativ are, în mod straniu, doi proprietari: statul român și Primăria Arad.

În anul 1990 apărea un decret-lege prin care palatul este în proprietatea statului, însă în 2002 se dă o hotărâre de guvern prin care Primăria Arad este proprietara aceluiași imobil.

Instituția Prefectului Județului Arad a promovat, la data de 15 iunie, o acțiune în justiție, având ca obiect constatarea dreptului de proprietate publică al statului român și a dreptului de administrare al Instituției Prefectului – Județul Arad asupra Palatului Administrativ, în care cele două instituții își desfășoară activitatea.

S-a recurs la acest demers judiciar întrucât stabilirea apartenenței imobilului nu a putut fi clarificată pe cale administrativă, în pofida demersurilor efectuate în acest sens de Instituția Prefectului și de Primăria Municipiului Arad pe parcursul anilor anteriori.

„Intenția noastră, a Instituției Prefectului - Județul Arad, este aceea de a clarifica situația dublei înregistrări a imobilului în care atât noi, cât și Primăria Municipiului Arad ne desfășurăm activitatea, aceasta fiind singura cale prin care proprietatea Palatului Administrativ se poate reglementa. La ora actuală, imobilul este proprietatea statului român în baza Decretului-Lege nr. 30 din 1990, iar Municipiul Arad este proprietarul aceluiași imobil în baza H.G. nr. 976 din 2002, privind atestarea domeniului public al județului și al municipiului Arad”, spune prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

Palatul Adminsitrativ a fost construit între anii 1872-1875 din donații făcute de arădeni.

Adauga comentariu