Opt studenţi de la „Goldiș” au fost trimişi în judecată în dosarul ”diplome de licenţă fără studii”

Opt studenţi străini au fost trimişi în judecată pentru dare de mită, în dosarul ”diplome de licenţă fără studii”. Dosarul vizează cele două universităţi din Arad, la care au avut loc percheziţii la jumătatea anului 2017.    

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat, miercuri, că au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a opt studenţi străini de la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Vest ”Vasile Goldiş” Arad pentru dare de mită.

Măsura preventivă a controlului judiciar s-a depus față de Sager Muhammad, Abu Rabia Anian, El Fakir Walid, Madjid Hussaini. De asemenea, Shalata Haya, Dahamshi Mohammad, Sanallah Madhat şi Nasser Rami sunt acuzaţi că în cursul anului 2017, în calitate de studenţi în anul III, au oferit unui cadru didactic, direct sau prin intermediar, sume de bani cuprinse între 200 şi 400 de euro pentru promovarea examenelor restante pentru unul sau pentru două semestre, la disciplina Morfopatologie.

”În urma oferirii acestor sume de bani, cadrul didactic a acordat studenţilor note de promovare, încălcându-se astfel şi legislaţia educaţiei şi normele de etică şi deontologie profesională. Menţionăm că, în ceea ce priveşte cadrul didactic (Păiuşan Lucian), cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, şi intermediar (Taha Abed El Kader), cercetat sub aspectul complicităţii la săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată şi a complicităţii la săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, procurorii au încheiat cu aceştia acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, admise de către Tribunalul Arad, care, prin sentinţă, i-a condamnat pe fiecare la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, arată un comunicat al procurorilor.

Cei opt studenţi vor fi judecaţi la Tribunalul Arad, unde a fost trimis dosarul. Până în prezent, procurorii au încheiat 24 de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu