Omul de afaceri Florin Deznan a pus autorităţile în mişcare. La Expo se amenajează un spital mobil pentru tratarea Covid 19

După ce marţi un om de afaceri din Arad a venit cu ideea de a se amenaja un spital spital pentru tratarea Covid 19 la Expo Arad, astăzi se şi pune în practică de către autorităţi.

„Amenajăm un spital mobil la Expo Arad, pentru situaţia în care vom avea un număr foarte mare de bolnavi de Coronavirus. Astăzi am fost pe teren alături de domnul doctor Gheorghe Domşa, care conduce grupul de sprijin pentru spital, epidemiolog dr Timiş şi o echipă de specialişti. Căutăm soluţii şi resurse, le mulţumesc tuturor celor care ajută acest proiect cu entuziasm”, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele Reţelei Solidarităţii.

Mesajul de ieri al omului de afaceri Florin Deznan a este următorul: Ma intreaba facebook-ul la ce ma gandesc....

„Ma gandesc la un plan de actiune pentru transformarea Centrului Expozitional Arad in spital pentru tratarea Covid 19.

Ma gandesc ce ar trebui facut?

In primul rand as cere celor de la Expo sa traseze culoare astfel incat sa se poata organiza rezerve de dimensiuni de 3 m latime pe 4-5 m lungime, si de o parte si de cealalta a culoarelor de acces la rezerve. Apoi, asa cum in perioada expozitiilor ei construiesc standuri, din structura de aluminiu si panouri as cere sa se faca pereti despartitori intre rzerve. Sa fie alimentata fiecare boxa cu acces la curent electric necesar aparaturii medicale.

In curte, o firma specializata in amenajarea de spatii utile in containere, sa aduca 6 containere din care doua sa fie vestiare, doau sa fie pregatite cu dusuri de decontaminare si doua vestiare de imbracat si dezbracat echipamentul steril. Containerele pot fi luate in chirie sau sponsorizare de la firma de containere.

 

Trebuie comandat un numar de paturi egal cu numarul de rezerve rezultate in urma amenajarii spatiului interior.

 

Trebuie comandate ventilatoare (eventual cele mecanice ce sunt acum in teste) pentru fiecare rezerva in parte.

 

Aparate de monitorizare functii vitale mobile, astfel incat sa poata fi mutate usor dintr-o rezerva in alta.

 

O firma de curatenie in regim industrial, poate sponsoriza dezinfectia spatiilor si pregatirea primirii pacientilor.

 

O firma de paza din Arad care in regim de sponsorizare sa pazeasc strict acest obiectiv.

 

Retrasi de urgenta medicii stagiari din frontiera, apelat la medici de familie si asistenti din policlinici sau cabinete stomatologice si toti impreuna, organizati pe ture sa poata deservi acest spital.

 

Pe perioada amenajarii spatiului, personalul medical sa fie instruit de la cum sa se echipeze si pana la cum sa trateze pacientii, astfel ca atunci cand se da drumul functionarii acestui spital, ei sa fie apti de batalia cu virusul.

 

In apropiere sunt doua hoteluri in care se poate organiza cazarea si masa pentru personalul medical, astfel incat ei sa poata sa-si protejeze familiile.

 

Doua din cele trei aparate de testare sa fie amplasate direct in acest spital iar al treilea la DSP.

 

Asigurate kit-urile de testare astfel incat sa nu existe pauza la testare.

 

Parte din biologii clinicilor private sa fie detasati in aceste 2 laboratoare astfel incat analizarea testelor sa se faca 24/24 ore.

 

Echipamente de protectie la discretie pentru acest personal medical. Sunt suficiente sponsorizari de echipamente pentru a asigura munca acestor oameni.

 

Toate aceste lucruri pot fi facute cu minim de cheltuieli, cu mult sprijin dar solicitat punctual celor care vor si pot sa sprijine si ce e cel mai important, eu cred ca poate fi functional in maxim 7 zile din momentul in care toate fluxurile sunt gandite.

Se baga cineva sa punem in practica acest plan?

P.S. - intrebarea este pentru conducatorii Aradului!

Cu siguranta poate suferi modificari in functie de solicitarile specialistilor!”.

 

Florin Deznan este coproprietar al companiei RDF Arad și în ultimii ani a fost implicat în mai multe proiecte.

Astăzi omul de afaceri a postat un alt mesaj pe site-ul de socializare Facebook:

Status la proiectul de spital de la CCI Arad:

1. S-a facut schita intrare/iesire cu vestiar haine de oras - zona decontaminare - vestiar imbracaminte septica la intrare -vestiar echipament folosit in spital - zona decontaminare - vestiar haine de oras.

2. Se lucreaza pe schita cu impartirea rezervelor in spatiul CCI Arad.

3. S-au trimis oferte catre CJA pentru 200 tuburi oxigen.

4. S-a trimis oferta catre CJA pentru 5 ventilatoare.

5. Se evectueaza in acest moment vizita in teren la CCI Arad pentru a se vedea facilitatile.

6. S-a vorbit la Hotelul din vecinatate si se asteapta decizia pentru demararea acestui proiect si implicit a cazarii personalului medical.

Autoritatile s-au pus in miscare. Sper sa se si rezolve!”.

Adauga comentariu