Oficiul poștal de pe „Eminescu”, renovat cu 10.000 de euro. Ce alte investiții mai face Poșta Română

Oficiul Poștal numărul 3 de pe strada Eminescu din Arad s-a redeschis ,vineri, după o perioadă în care a fost închis pentru renovare. Este primul oficiu din Arad care a fost modenizat în ultimii ani. Confrom celor declarate de directorul adjunct al Poștei Române, arădenul Beniamin Vărcuș, era necesară o renovare. 

„Oficiul a început să fie renovat în luna decembrie, iar lucrările  s-au extins și pe prima perioadă a lunii ianuarie 2019. Costurile au fost undeva la 10.000 de euro. Necesitatea lucrărilor a fost evidentă pentru toată lumea. Eu am făcut personal un lucru mai puțin obișnuit în companie. Am făcut un studiu cu privire la performanța subunităților poștale din județul Arad. Și am decis că acolo unde performăm e nevoie de investiții că doar cu bani putem face alți bani. Era nepotrivit ca în centrul orașului să avem o subunitate poștală care să arate în mod necorespunzător.  Oficiul deservește mai multe cartiere din Arad, inclusiv Alfa. Investița este una complexă. Am schimbat inclusiv tâmplăria de la exterior, centrala de încălzire termică, imprimantele”, a declarat Beniamin Vărcuș. 

Directorul adjunct al Poștei Române mai declară că  sunt mai multe sedii în Arad care trebuie să fie modernizate: „Din fericire am reușit după deschiderea ghișeului din mall să renovăm acest oficiu, ne mai propunem să renovăm ghișeul de la Polivalentă și ghișeul din Aradul Nou. Se fac investiții doar în sapțiile care sunt proprietatea companiei naționale Poșta Română, iar o investiție mai puțin vizibilă publicului va fi făcută la sediul Oficiului Județean de Poștă Arad. Vor fi câteva reparații la acoperiș și la zona unde își desfășoară activitatea factorii poștali. În Arad sunt patru oficii: I cel mai mare oficiu din zona Caius Iacob, Oficiul 3, cel proaspăt renovat, Oficiul 7 Micălaca și Oficiul 8 Vlaicu (Lebăda). Două dintre oficiile noastre sunt în chirie de la o firma privată și anume Oficiul I și Oficiul 8. De asemenea, ghișeul din Grădiște este închirie de la Primăria Municipiului Arad”.
Beniamin Vărcuș este și cel care a schimbat sistemul de stat la rând la ghișee în Arad. Acum se stă la un singur rând, iar când se ajunge în față la ghișee este servit cel ce urmează, acolo unde se eliberează prima dată. 

Prezenți la redeschiderea oficiului au fost și deputații PSD, Dorel Căprar, Adrian Todor și Florin Tripa. 


„Sper că Poșta Română va ajunge ce a fost înainte. Din păcate pe lângă această structură de stat a Poștei Române s-au dezvoltat foarte mulți privați, care din diferite motive prin care poșta nu s-a dezvoltat, s-au dezvoltat ei. Noi în Parlament susținem toate inițiativele pe care Minsiterul Comunicațiilor le are în relația cu noi”, a declarat deputatul Dorel Căprar. 

În completarea celor spune de Dorel Căprar a venit și Adrian Todor care spune că:  „foștii directori din Poștă Română s-au dus în privat. Nu este corect ca oameni din sistem  pe care statul i-a crescut și învățat să tragă caimacul de pe Poșta Română și cele mai bune și rentabile servicii să le ducă în privat. Au descoperit astfel Poșta Română și au lăsat serviciile care nu erau rentabile, dar care trebuiau de cineva executate. Să nu uităm că Poșta Română merge în ultimul cătun, chiar dacă nu este rentabil, prin Serviciul Universal. Poșta Română nu trebuie privatizată, ci eficientizată”. 

Deputatul Florin Tripa a afirmat că omul sfințește locul și a spus că Aradul ar trebui să fie un exemplu pentru alții. „S-au investit doar 10.000 euro într-un spațiu și arată așa de bine. De la Arad se poate da un exemplu în țară. Trebuie să recunoaștem că Poșta Română a fost ani de zile o vacă de muls, trebuie să recunoaștem acest lucru și trebuie să îl oprim”, declară deputatul. 

Directorul adjunct al Poștei Române, Beniamin, Vărcuș, mai ține să precizeze că:  „Poșta Română a finalizat în 2018 un proces de capitalizare care a făcut oarecum posibilă inclusiv investiția de aici, inclusiv achiziția de imprimante și investițile în tehnica de calcul pe care o demarăm la ora actuală. Fără această capitalizare din partea Guvernului României nu cred că am fi reușit să facem. De asemenea, prin mărirea comisionului de plată a pensiilor am reușit să facem o corecție salarială în ceea ce privește salarizarea neadecvată în mare parte a celor care lucrează în Poșta Română. Să știți că aici suntem o familie și sunt oameni care lucrează cu sufletul, câștigă destul de puțin și este trist acest lucru, dar pentru că au pus suflet și suntem o familie, vor rămâne alături de noi.  

În ceea ce privește concurența cu firmele private vreau să vă spun că deși acestea au mușcat într-adevăr o mare parte, eu pot să spun că trebuie să luptăm fiecare pentru clienții noștri, să îi păstrăm, să aducem alții, să oferim servicii mai bune. Ceea ce vedeți aici face parte din  această strategie”,mai declară Vărcuș.

Primul client de la Oficiul nou renovat a fost un bărbat, care voia să ridice un colet. 

Adauga comentariu