O țară de bolnavi...

Toamna aduce tristețe pe chipul unor categorii de persoane, în general pe cel al vârstnicilor. Le este teamă că în această iarnă nu își vor mai permite să plătească căldura și curentul. Ba mai mult de atât se tem că acesta din urmă va fi restricționat și tot ce își pun în congelatoare pentru iarnă se va strica.

 Panica s-a instalat odată cu venirea toamnei, iar cei care ne conduc nu vin cu soluții prea clare pentru ca populația să își desfășoare activitatea fără să se gândească la ziua de mâine. „Se strânge cureaua”, deja de prea mulți ani, însă acum se dă vina pe pandemie și pe război. Firmele mici nu își mai pot ține angajații, vârstnicii nu se mai pot întreține din pensii, mii de copii au fost ajutați pentru a putea începe școala cum se cuvine și a avea rechizite, banii se duc pe medicamente. Prin oboare lumea începe să își vândă hainele sau obiectele de valoare și parcă după ce a stat o perioadă în loc omenirea începe să se rostogolească. Politicienii au scăpat... de data asta nu e vina lor că lucrurile au luat-o razna și își văd liniștiți de obiectiv. Se pozează pe la diferite evenimente, încep așa cu pași mărunți campania electorală, poate o să prindă voturi și la următoarele alegeri. Vorbesc de politicieni în general, indiferent de culoare politică. Oricum credibilitatea multora lasă de dorit.

Revenind la viața de zi cu zi, traiul unora devine tot mai greu, iar lumea trebuie să învețe să se descurce cu puțin. De multe ori am întâlnit persoane trecute de o anumită vârstă, care în magazin se uită cu atenție la prețul alimentelor pentru a se asigura că sunt bani suficienți. O mare pate dintre pensionari dau banii pe medicamente, asta pentru că am devenit o țară de bolnavi.

Oamenii nu își mai permit să meargă la o relaxare, singurul drum este la alimentară și farmacie. Asta ar trebuie să reglementeze ai noștri aleși pe viitor, să încerce să resusciteze poporul care se stinge încet. Un trai decent înseamnă și lipsa grijilor și implicit o viață mai sănătoasă, iar banii ar trebui să fie cheltuiți la promenade, nu la spitale. Clasa politică, care va reuși să scape România de boală, va intra în istorie...în sensul cel bun!

Adauga comentariu