O tânără din Arad a ajutat prin diverse campanii peste 25.000 de persoane. Acum strânge rechizite pentru elevii nevoiași!

Alexandra Timar are 30 ani și până acum a ajutat mii de suflete. A luat exemplul familiei de a se implica în ajutorarea celor nevoiași. Pe an ea organizează trei mari campanii. Face toate astea în timpul liber când nu se ocupă de propria afacere.

„E greu să definesc un anume moment de inceput. Dintotdeauna am fost preocupată de soarta celor mai puțin norocoși. De-a lungul vieții am avut în familie numeroase exemple de persoane care s-au implicat în ajutorarea celor nevoiași, în special influența principală a venit din partea bunicii materne. În perioada liceului am început să fac voluntariat și de atunci m-am ocupat în mod continuu de cazurile sociale pe care le-am întâlnit de-a lungul drumului. În ultimii ani, lucrurile au căpătat amploare, probabil și datorită faptului că am putut și eu să aloc mai mult timp”, a declarat Alexandra.

Aceasta organizeaza trei campanii principale într-un an. De Crăciun, de Paște și înainte de începerea anului școlar.

„Fiecare camapanie are specificul ei. Dacă de Crăciun adunăm jucării, dulciuri, hăinuțe, de Paște adunăm preponderent alimente neperisabile și produse de igienă iar înainte de începerea anului școlar ne îndreptăm atenția spre rechizite. Ponderea beneficiarilor sunt copiii, dar nu uităm nici de bătrânii singuri și de fiecare dată încercăm să ajungem și la ei. În toți acești ani am reușit să îmi formez o bază de date cu beneficiari, asta fiind cea mai grea parte a unei astfel de activități, deoarece trebuie să identifici acele cazuri reale care au nevoie de ajutor și să încerci să păstrezi legătura în timp cu cât mai mulți dintre ei sau să-i poți ajuta constant pe cât mai mulți. Activitatea mea în spectrul social este cel puțin deocamdată limitată la aceste trei campanii deoarece le fac în timpul liber. În restul timpului lucrez în domeniul privat”, mărturisește Alexandra.

Momentan campaniile se desfășoară în parteneriar cu Asociația Școala Mamei Junior din Timișoara dar deja a început demersurile pentru înființarea propriei asociații, acesta fiind un vis mai vechi de al ei.

„Estimăm că de-a lungul timpului, prin intermediul acțiunilor noastre, au fost ajutate peste 25.000 de persoane. Fondurile vin din sponsorizări, donații primite de la oameni, fonduri proprii. Fiecare caz întâlnit e unic. E greu să spui că unul e mai impresionant ca altul, deoarece fiecare copil sau bătrân întâlnit își trăiește și povestește drama lui la intensitate maximă. Îmi doresc să pot continua cât mai mult aceste proiecte, să creștem numărul beneficiarilor cu fiecare campanie inițiată și să avem alături de noi din ce în ce mai mulți oameni, pentru că, trebuie să recunosc, fără voluntari, colaboratori, donatori și sponsori, ar fi imposibil să ajutăm atât de multe suflete. De asemnea, un rol foarte important în desfășurarea campaniilor îl are familia mea care mă susține moral și participă la toate acțiunile întreprinse, atât prin muncă efectivă, cât și financiar”, adugă tânăra.

În acest moment este pe punctul de a încheia campania desfășurată sub denumirea „Educând o generație, schimbi viitorul unei țări”, campania ei preferata din an, deoarece face tot posibilul ca acei copii din raza lor de actiune să își încheie studiile, macar cele obligatorii, convinsă fiind că educatia le da o altă șansă în viață.

Nevoie de reghizite

„Acum am strâns rechizite și haine exclusiv pentru copii dar și dulciuri pentru a le face câte o mică surpriză în momentul în care deschid ghiozdanelul primit. Campania aceasta o să continue și săptămănă viitoare în câteva orașe din țară, pe care le voi anunța ulterior. Oamenii au prins drag, în timp, de scrisorile venite din partea copiilor de Craciun, așa că și în acest an o să îi rugăm pe micuți să îi scrie o scrisoare Moșului, iar noi, o să facem tot posibilul să le indeplinim dorințele”, încheie Alexandra Timar.

Cei care doresc să se alăture campaniilor îi pot scrie Alexandrei pe pagina de Facebook.

 

Adauga comentariu