O tânără care afirma că a fost rugată de medicii de la Judeţean să accepte internarea cu coronavirus s-a ales cu plângere penală!

O tânără din Arad care susţine că ar fi fost rugată de medicii şi asistentele de la Spitalul Judeţean din oraş să accepte internarea cu diagnosticul Covid, deşi nu are acest virus, este primul pacient pe care unitatea spitalicească îl dă în judecată pentru defăimare.

Fata de 18 ani a ajuns la urgenţe cu febră şi dureri de cap şi după ce a ajuns acasă a postat pe o reţea de socializare că angajatii unităţii i-ar fi propus să se interneze cu un diagnostic fals. „Am avut şi febră. 37, 4. Medicii mi-au spus că s-ar putea să fiu însărcinată şi am spus că nu am cum. Am ajuns acolo la intrare mi-a luat iar temperatura am avut 36, nu mai ştiu sigur cât am avut. M-a pus pe pat, a băgat perfuzie, mi-a luat sânge şi a spus să urinez. M-a lăsat acolo, am tot aşteptat. Am stat vreo patru ore, a zis că trebuie să merg la film la plămâni. ..Am văzut că durează, eram obosită şi am cerut să plec acasă, a spus că pot dar pe propria răspundere. Doamna doctoriţă scria reţeta şi a spus că dacă vreau să fiu internată de Covid. Am spus că nu. Când să plec a spus că dacă mă simt rău sau ceva să revin la ei”, povesteşte Maria B.

Medicii Spitalului Judeţean Arad au o cu totul o altă variantă decât cea prezentată de tânără.

„La început i s-a explicat că ar putea fi vorba de infecţie Covid şi trebuie să se facă investigaţile necesare. Nimeni din urgenţă nu spune că cineva are Covid pentru că nu se pune diagnosticul de infecţie cu Covid în lucru”, spune  Aurelia Aconi, medic primar UPU Arad

Conducerea Spitalului din Arad consideră acuzaţiile apărute în spaţiul public nefondate.

„În cursul zilei de astăzi Conducerea Spitalului a luat decizia de a depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad deoarece consideră că distribuirea acestei postări în spaţiul public aduce prejudicii de imagine Spitalului Clinic Judeţean Arad.  Conducerea spitalului a luat această hotărâre pentru a-i proteja pe medicii din prima linie în lupta cu Covid şi care sunt acuzaţi pe nedrept de pacienţii care nu acceptă procedurile legale din spital. Referitor la acuzațiile apărute astăzi în spațiul public precizăm în primul rând că diagnosticul de COVID-19 nu se pune în Unitatea Primire Urgențe! Pacienta care a făcut asemenea acuzații s-a prezentat azi-noapte în Unitatea Primire Urgențe cu temperatură 37.4 și durere de cap. Medicul de serviciu, i-a efectuat investigațiile medicale conform simptomelor prezentate și i-a explicat care este cauza temperaturii ridicate. Mai mult decât atât i-a precizat că dacă dorește să efectueze testul pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 are această posibilitate însă atunci va trebui să fie internată pe o secție special amenajată pentru pacienții suspecți de COVID-19, până la sosirea rezultatului. Pacienta a spus că nu dorește acest lucru și a părăsit Unitate Primire Urgențe, cu tratament corespunzător diagnosticului stabilit”, a spus Florina Ionescu, directorul interimar al Judeţeanului.

Adauga comentariu