O sută de pungi cu plasmă de la foștii bolnavi de coronavirus, trimise în întreaga ţară. Andrei Ando se află printre donatori!

Andrei Ando, unul dintre arădenii care au fost infectaţi cu SAR-CoV -2, a donat din nou plasmă. Acesta a descris printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook care este procedura şi cât durează.

 „Am donat astăzi plasmă, pentru a treia oară în ultimele două luni, pentru pacienții Covid-19 în stare gravă! În imagine alături de mine și de computerul Aurora este dr. Alexandra Bornea, care a reușit să adune 100 de pungi de plasmă de la foștii bolnavi (o recoltare se soldează cu trei pungi). Plasma de la Arad a însănătoșit pacienți în stare gravă la Oradea, Baia Mare, București, Timișoara, Constanța și alte orașe mari printre care, evident, și Aradul. Pot dona cei care au avut Covid și au rămas cu imunitate crescută. Donarea nu diminuează anticorpii din organismul donatorului, nu doare și durează cel mult o oră. Este un preț mic pentru posibila salvare a unei vieți, în condițiile în care zilnic peste 20 de români mor de Covid-19 în spitale”, este mesajul postat.

Andrei Ando este director executiv în cadrul Consiliului Judeţean Arad şi la începutul lunii aprilie s-a simţit rău şi a fost internat în spital diagosticat cu SAR-CoV-2. După zilele necesare de spitalizare a devenit pacientul 102 vindecat.

Adauga comentariu