O studentă din Arad încântă papilele gustative cu mâncăruri aparte. „Gastronomia e o aventură în care îmi place să mă avânt zi de zi”

Al-Badi Beatrice Eliss are 23 ani, este studentă în anul II la Asistenţă Socială (Universitatea Aurel Vlaicu Arad) şi are o pasiune care o face cunoscută în tot oraşul. Găteşte şi găteşte aşa de bine încât a reuşit astfel să o facă zilnic şi pentru alte persoane care nu au timp sau nu le place să stea în bucătărie. Al-Badi Beatrice Eliss s-a născut în Spania, Sevilla, însă este crescută în România, iar acum trăieşte în Arad. 

„Pasiunea mea pentru gătit s-a conturat începând cu vârsta de 11 ani. Era activitatea mea favorită, o joacă ce urma a deveni unul dintre cele mai importante lucruri pe care le dețin. M-am apucat serios de studiu, construindu-mi o bibliotecă de cărți despre gastronomie, de la procesul termic de preparare al alimentelor până la alimentație raw vegană. Gătitul a devenit pentru mine dintr-o joacă, o abilitate socială și un real sprijin financiar. Oamenii m-au plăcut în principal pentru faptul că eram " fata care gătește" și, deși nu sunt extrovertită, mi-am făcut mulți prieteni cu ajutorul gătitului. Gastronomia e o aventură în care îmi place să mă avânt zi de zi, fără să obosesc și fără gândul acela că într-o zi, nu voi mai face ceea ce îmi place. Și este adevărat, dacă faci ceea ce îți place, nu vei simți că muncești”, mărturiseşte studenta. 

Când nu găteşte Beatrice este la cursurile universitare sau la acţiuni umanitare, uneori chiar în timp ce face diferite preparate mai scrie şi câte o poezie, iar pe lângă asta îi place foarte mult să citească.  

Mâncărurile pe care le prepară şi pentru alţii sunt în principal ovo-lacto-vegetariene, adică o alimentație care exclude carnea dar acceptă celelalte produse de orgine animală, într-o măsură controlată indiferent că vorbim de supe, ciorbe, platouri, garnituri, salate.

„Cu anumite ocazii gătesc și cu carne, începând de la tradiționalele sarmale până la sofisticatele fructe de mare. Încerc să menţin un echilibru între plăcerea de a mânca și sănătate. Deși  partea de cofetărie nu m-a atras foarte mult, am câteva reţete de dulciuri care oricând mă bucură să le fac: torturile ușoare cu fructe și friscă (diplomat, tort Pavlova), checurile și cake pops”, încheie Al-Badi Beatrice Eliss. 

Mai multe fotografii cu mâncărurile preparate se pot vedea pe pagina de Facebook a tinerei. 

Adauga comentariu