O să faceţi cu nervii când vedeţi ce ştrand există într-o localitate din România cu doar 10.000 de locuitori! Preţuri mai mici şi servicii mult peste ceea ce oferă ştrandul Neptun

De zeci de ani ştim că ştrandul Neptun este unul dintre cele mai mari din Europa, la categoria locaţiilor ce funcţionează pe marginea unui râu. Unii dintre noi ne mai aducem aminte de evenimentele la care participau zeci de mii de oameni, unii veniţi din judeţele învecinate Aradului. Astăzi, ştrandul Neptun este o palidă umbră a ceea ce a fost în urmă cu ani buni. Motivele nu le mai discutăm, sunt arhicunoscute.

Lipsa investiţiilor serioase şi îngrădirea zonei de bazine au făcut ca atracţia de pe malul Mureşului să devină tot mai rar vizitată de arădeni. La 22 de lei intrarea, la plata suplimentară a şezlongului, la slaba aprovizionare cu produse arată că ştrandul arădean a cam bătut pasul pe loc.

Săptămâna trecută, concediul ne-a purtat prin judeţul Bistriţa-Năsăud. În oraşul Beclan, localitate cu puţin peste 10.000 de locuitori, există un ştrand, ridicat şi administrat de autorităţile locale, ştrand ce ne-a lăsat “mască”. Nu doar la condiţiile de aici, la serviciile oferite, ci şi la preţurile de intrare în zona de agrement.   

Ştrandul din Beclan se întinde pe o suprafață de 15 hectare și a fost inaugurat în 2010 după o investiție bazată pe fonduri europene.

Şi acum ţineţi-vă bine: preţurile! La Beclean, accesul în complexul balnear Figa este de 15 lei, preț în care este inclus și un șezlong, în limita locurilor disponibile, 10 lei/persoană accesul la bazinul interior; 10 lei/brăţara pentru utilizarea toboganelor din aqualand; 30 de lei/oră e taxa pentru terenul de fotbal; 10 lei/oră – pentru tenis; 2 lei costă 20 de minute la saună sau la jacuzzi; 2 lei e ora de fitness; 50 de lei face abonamentul în plină vară, dacă titularul acestuia a frecventat parcul de distracţii acvatice mai multe luni la rând în extrasezon, inclusiv în luna aprilie.

În complexul de agremen din Beclean, există bazine pentru copii, pentru adulţi şi bazine cu apă sărată, apă termală. Tot aici se pot face băi de nămol, sau şedinţe cu aerosoli salini – acestea sunt incluse în preţul biletului de intrare, adică în cei 15 lei, atât cât costă cel mai ieftin bilet.

De puţin timp, la baza de agrement din Beclan a fost ridicat cel mai mare tobogan din România. Are o lungime de 155 de metri şi înălţimea de 25 de metri. Este unicul tobogan cu fante luminoase şi segmente semitransparente.

Terasele care funcţionează în incinta ştrandului din judeţul Bistriţa-Năsăut oferă mult mai multe variante decât ştrandul Neptun. La noi găseşti mici, grătare şi pizza, cam la asta se rezumă o masă servită.

În cursul săptămânii, numărul celor care ajung la ştrandul din Beclean este de 2.000, iar la final de săptămână, mult mai mare.

Adauga comentariu