O lucrare ce a costat 12.500 de euro agită spiritele în Arad. USR își începe campania electorală confundând podul cu podețul

Un pod ridicat în comuna arădeană Bata, cu suma de 12.500 de euro, agită spiritele pe plan local.

Marius Palea, un localnic ce vrea să candideze pentru funcția de primar al comunei Bata din partea USR, critică autoritățile locale și pe primarul Ion Micurescu (PNL) pentru suma cheltuită.

„Primăria Bata cumpără prin achiziție directă o lucrare de 12.545,94 de euro pentru construcția de podețe, deși este vorba de unul singur. Am fost să vedem lucrarea care lasă de dorit”, susține Marius Palea.

În realitate, acesta confundă podul cu podețul, din dorința de a da o mai mică amploare proiectului și, în plus, omite să specifice că în acest preț a intrat și pietruirea drumului care traversează podul, drum cu o lungime de 100 de metri și lat de cinci metri.

Contactat telefonic, primarul comunei Bata, Ion Micurescu, spune că acuzele au tentă politică și nu consideră suma plătită ca fiind mare.

„În primul rând doresc să spun că acest pod era necesar. Lucrările la calea ferată de mare viteză, culoarul IV Pan European, au făcut ca oamenii care au terenuri agricole să nu mai poată ajunge la ele. Este vorba despre o suprafață de aproximativ 200 de hectare. Am fost practic obligați să facem acest pod, era o necesitate. Acest proiect a fost pus de noi pe SEAP (Sistemul Electronic de Achziții Publice), sistem care asigură transparența unor asemenea lucrări. Nu este podeț, așa cum afirmă adversarii polici, ci pod. Tubul modular care a fost montat are înălțimea de 2,3 metri și diametrul de 3,2 metri. Lățimea drumului e de cinci metri și lungimea de 100 de metri”, ne spune Ion Micurescu, primarul comunei Bata.

Canalul magistral care trece pe sub acest pod colectează apa de la limita cu județul Timiș, pe cea provenită din localitatea Țela apoi ajunge în Râul Mureș.

Specilaiștii spun că prețul este unul decent

Lucrarea a fost executată în trei spătămâni, iar specialiștii în construcții spun că prețul, pentru un asemenea proiect, este unul normal. „Sunt și lucrări pe care ochiul unei persoane care nu e familiarizată cu acestea, nu le observă. Din estimările mele, doar lucrările de pietruire și materialul necesar au costat peste 2.000 de euro. Bănuiesc că au muncit 4-5 persoane, dacă spuneți că au terminat lucrarea în trei săptămâni. Doar salariile lor și taxele datorate statului au reprezentat cel puțin echivalentul a 4.000 de euro. Tubul folosit și transportul lui au însemnat alte costuri la care s-au mai adăugat alte materiale și utiulaje. Una peste alta, cred că firma care a făcut lucrarea nu a câștigat net mai mult de 3.000 de lei”, sunt concluziile unor constructori arădeni.

Adauga comentariu