O fetiţă s-a născut pe DN 7. Paramedicii de pe SMURD sunt cei care au ajutat-o pe mamă!

O fetiţă s-a născut pe DN 7 cu ajutorul paramedicilor de pe SMURD. Naşterea a avut loc acolo, deoarece nu mai era timp să ajungă cu femeia la spital.

„S-a născut pe DN 7, la ora 17.40 de minute (n.r. sâmbătă) în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numește Alexandra Mirela și le datorează viața celor 3 paramedicii”, spune George Pleşca,  purtător de cuvânt al ISU Arad.

Esre vorba despre plt maj Macovei Florin, comandant de echipaj, sg.maj Krajcsik Kristian Ivan şi Sg.maj Paulik Alin

Intervetia a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern.

„Pe drumul spre Arad inainte de localitatea Pecica lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu contractii aproximativ din 3 în 3 minute.

Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic sau măcar asistent dar până atunci împreuna cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea.

După câteva minute copilul a fost adus pe lume dar ...  cordonul oblilical înfășurat după gât, copilul avea culoare cianotică.

Maco, salvator cu experiența, pompier şi paramedic nu și-a pierdut cumpătul, a.luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobila 

Adauga comentariu