O familie întreagă, terorizată de un fost profesor de Religie din Arad: „Până la Crăciun vă omor doi copii”

O familie întreagă trăiește sub teroare de nouă luni. Este vorba despre familia Todea din Mâsca. Adina Neagoe (Todea de fată) este profesoară de Religie la Pâncota și văzând că nu se mai înțelege cu soțul a decis să divorțeze. Marius Mircea Neagoe nu a putut accepta acest lucru și de atunci a început calvarul pentru soție, frații ei, părinții și chiar fetița minoră. De un an se luptă să obțină divorțul și nu reușeste. De luni de zile îi amenință familia ei și chiar îi agresează unde îi prinde. În această dimineață a venit rândul soacrei lui.

„Am plecat pe la opt fără zece la grdiniță să le însoțesc, pe fiica mea și pe nepoată. Fetița a intrat în grădiniță , fata Adina a plecat spre școală, iar eu m-am întors singură spre casă. Pe drum, în față unui magazin era un TIR tras pe dreapta și nu am observat că el era acolo. A apărut de după TIR și avea ceva în mână. Atunci am fugit înapoi și numa bine s-a oprit o mașină să ia pe cineva din drum la ocazie și m-am rugat de ei să nu mă lase acolo, că îmi era frică de el. Eu de mult nu am ieșit din casă de frica lui. Atunci el a venit la mașină și a încercat să mă scoată afară. Să mă amenințe că îmi omoară doi copii de-ai mei până la Crăciun pe Sonia și pe Petrică. Spune că îi sechestrăm copilul. Dar noi scotem fetița din casă, el are dreptul să o vadă, sâmbăta. Ne amenință non-stop cu moartea. Vrea fetița dar ea este îngrozită când aude de el, ca a luat-o și a dus-o două săptămâni în Turnu Severin. Sâmbăta o vede, dar în prezența unui asistent social. Eu așa m-am speriat că mi s-a urcat tensiunea. Îmi este frică, eu am 63 de ani de sunt bătrână nu pentru mine mă tem și pentru copiii mei. Petrică are 24 de ani abia a terminat facultatea și este inginer, Sonia este asistentă. Pentru ei mă tem că a spus că îi omoară. Suntem disperați”, a spus Ileana Todea, soacra lui Mircea Marius.

Adina când vorbește doar plânge, nu știe ce să mai facă. Se teme pentru viața ei și a familiei. „Eu am protecție că el are ordin să nu se apropie de mine, dar ei nu au. El este foarte pornit. Cum a auzit de divorț a început cu amenințări. Avem zeci de plângeri depuse. S-a cerut și examen pshiatru dar încă nu se mișcă nimic. Nu știu ce să mai cred”, a declarat Adina.

Sora ei, Sonia, umblă pe stradă cu mare grijă după ce în 15 iunie, la ora 17.00 când pelca de la grădinița unde lucrează a fost bătută de el și lăsată jos în stradă. „Umblu cu sprayul paralizant după mine de atunci. Îmi este foarte frică. M-a așteptat și m-a lovit cu pumnii. Am certificat medico-legal. Am avut și cheag de sânge în urcchea stângă de la lovitură. Eu am căzut jos. Îmi este frică de el. M-a amenințat săptămâni în șir și azi mi-a transmis că mă omoară. Familia noastră este sub stare de asediu, nu pot ieși din curte. Iar sora mea iese la risc”, spune Sonia.

Poliția știe de caz, iar Mircea este în atenția lor. Sâmbăta soția lui merge cu fetița ca el să o vadă însoțită de poliție. Sunt multe plângeri, depuse, iar unele din ele retrase.

Am aflat pe surse că poliția a cerut control judiciar, însă procurorul de caz nu a considerat că o asemenenea măsură este necesară. Mai mult de atât s-a cerut și o expertiză psihologică a bărbatului.  

L-am contactat telefonic și pe Mircea Neagoe să ne dea o declarație cu privire la acuzele aduse. Ne-a răspuns la telefon, dar a tăcut, a ascultat tot cei i-am spus, dar nu a vrut să scoată un cuvânt, în final l-am auzit când i-a șoptit unui domn de lângă el să ni se spună că este greșeală. Numărul este a lui, deoarece de pe acel număr amenința familia soției. Bărbatul folosește trei numere de telefon, nu am reușit să vorbim cu el pe niciunul, celelalte două fiind închise.

Mircea Neogoi a fost profesor de religie însă nu a mai primit calificativul necesar și nici binecuvântarea.

UPDATE

Membrii famniliei agresate vin cu următoarele precizări:  

„Tatălui i s-au restricţionat legăturile personale cu fetiţa, la patru ore, sâmbâta sub supravegherea permanentă a doamnelor de la  Asistenţă Socială a Primăriei Pâncota. Iniţial doamnele au mers la locuinţa mamei şi fetiţei din Mâsca, unde au constatat prin procesele verbale întocmite că fetiţa refuza să meargă la tată. Ulterior fiind şi ele supuse la scandaluri şi ameninţări au cerut asistenţa poliţiei din Pâncota să le însoţească la domiciliul lui din Pâncota şi au refuzat să se mai deplaseze la Mâsca pentru a prelua copilul de la mamă. În prezent avem o acţiune juridică de suspendare a acestui program pentru că expertiza psihologică judiciară a constatat că există un abuz psihologic din partea tatălui asupra fetiţei şi a cerut să nu se mai permită în prezent relaţii directe cu copilul”

Sursă Foto: Facebook

 

 

Adauga comentariu