O familie din Dieci a rămas fără acoperiș în prag de sărbători

Pompierii militari ai Detașamentului Sebiș - Garda 2 Gurahonț au intervenit,  în data de 13.12.2022, în jurul orei 23:15, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case din satul Roșia, comuna Dieci. La sosirea echipajelor de intervenție incediul se manifesta la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 20 mp, cu posibilitate de extindere.

„Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incediul să fie localizat și lichidat în limitele găsite, limitând astfel propagarea flăcărilor.

În urma flăcărilor a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 20 de mp iar pereții unei încăperi au fost degradați.

Pompierii au acționat și pentru evacuarea și salvarea bunurilor aflate în încăpere”, a declarat Ruxandra Klein, ăurtător de cuvânt al ISU Arad.

Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Reprezentanții ISU atrag atenția cetățenilor: 

ATENȚIE LA COȘUL DE FUM!

Respectarea regulilor privind apărarea împotriva incendiilor pot evita producerea unor situații în care este pusă în pericol viața și bunurile materiale coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate.

- în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile.

- coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

- coşurile aflate în apropierea materialelor combustibile (depozite de furaje, păduri etc.) sau cele situate pe acoperişuri combustibile, vor fi prevăzute cu site sau grătare pentru

reţinerea scânteilor.

- se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.

Adauga comentariu