O familie din Arad și-a dezvoltat o afacere cu șorțuri povestitoare și cărți textile senzoriale

Doi soți din Arad s-au apucat, în urmă cu câțiva ani, să creeze cărți textile senzoriale pentru copii, cu multe activitați de motricitate fină, iar  în ultimul timp realizează foarte multe șorțuri povestitoare pentru grădinițe.

Cristina şi Cristian Tomescu s-au mutat din București în Arad în urmă cu șapte ani unde au demarat o afacere cu cărţi senzoriale destinate copiilor. Ideea de a deschide o afacere bazată pe croitorie era discutată de mai mult timp în familie. Cristina lucrând câţiva ani la atelierul designerului Lena Crivean.

„Ne doream foarte mult să deschidem ceva. Între timp, am rămas însărcinată şi a trebuit să amânăm un pic această dorinţă. Aproape doi ani, cât am stat acasă cu băieţelul, am socializat foarte mult cu alte mămici din Arad, dar şi din alte oraşe şi chiar din străinătate şi am aflat că multe îşi doresc jucării care să-i stimuleze pe cei mici mai mult decât jucăriile din comerţ. În plus, ele mai au şi nevoia de a modifica unele haine. Aşa că am hotărât să deschidem atelierul nostru de croitorie la sfârşitul perioadei de concediu maternal. Ştiam că nu va fi uşor, dar eu şi Cristi ne încurajăm reciproc“, a declarat Cristina.

Atelierul a fost deschis în luna martie 2015. Cei doi se inspiră din tutoriale străine, din desene animate, dar şi din afinităţile şi pasiunile micuţilor pentru care sunt concepute, dar ţin cont şi de sugestiile părinţilor. Cărţile textile senzoriale realizate de Cristi şi Cristina Tomescu sunt personalizate cu numele copilului şi conţin multe activităţi de motricitate fină. De altfel, soţii Tomescu îşi vând creaţiile atât în ţară, cât şi în Italia, Franţa, Canada, Cehia, Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe. În munca lor sunt ajutați acum și de fiul lor.

„Față de început modul de lucru a evoluat foarte mult. Acum decupăm detaliu cu detaliu și reasamblam prin cusătură tip zig-zag. În ultimul timp realizăm foarte multe șorturi povestitoare pentru grădinițe, educatoarele le folosesc la inspecții și examene de grad. Vânzările le realizam și prin intermediul SICAP-SEAP. Am participat și la târguri, pentru a ne cunoaște oamenii și pentru a vedea «pe viu» lucrurile realizate de noi. Facem și tablouri «desenate» prin cusătură”, mai adaugă Cristina.

Prețul unei cărți senzoriale este de 28 lei pagina, 28 lei coperta. Șorturile povestitoare se vând între 240-290 lei în funcție de complexitate și de numărul personajelor. Păturica costă 300 lei, iar tablourile se vând cu  50 lei.

Cei doi soți au creat și un site în care descriu în detaliu fiecare obiect pe care îl au spre vânzare. Site-ul este: cartesenzoriala.ro

Adauga comentariu