Nu se mai intră timp de 90 de zile pe terenurile din zonele împădurite ale județului Arad

Reprezentanţii Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad au luat unele măsuri privind evitarea răspândirii pestei porcine africare în tot judeţul Arad.

Situația epidemiologică de pe raza județului Arad, în ceea ce privește pesta porcină africană și a confirmării pestei porcine africane într-un nou focar în  exploataşia RO 0121350522, situată în localitatea Socodor, FN, dar și evoluţia bolii la mistreţi, pe raza Fondurilor de vânătoare Șiria, Arăneag şi Conop,  D.S.V.S.A. Arad a elaborat Planul de măsuri ce trebuie aplicate pentru exploatațiile nonprofesionale și fondurile cinegetice, în baza următoarelor unor acte normative.

Astfel, Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad, a aprobat Planul de măsuri pentru intervenția în focarul de pestă porcină africană care evoluează în localitatea Socodor și a măsurilor ce trebuie aplicate în zonele afectate/infectate, pentru evitarea răspândirii bolii atât la porcul domestic cât și la mistreți. Totodată, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad va notifica, viitoarele focare/cazuri, către toate instituțiile implicate, Planul de măsuri aprobat fiind aplicabil și acestora.

Conform noi hotărâri se interzic, pe o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 25.10.2020, drumețiile, raliurile, competițiile sportive, activitățile turistice și de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri și alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale județului Arad (drumuri forestiere, trasee marcate și nemarcate etc.,) cu excepția vehiculelor care desfășoară activități autorizate în zonă. Nu intră sub această interdicție competițiile și activitățile care se desfășoară pe drumurile de interes național, județean și local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri. Perioada prevăzută mai sus poate fi prelungită în funcție de situația epidemilogică existentă pe teritoriul administrativ al județului Arad.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Poliția Locală Arad, Garda Forestieră Oradea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, precum și primarii unităților administrativ-teritoriale din județul Arad sau înlocuitorii acestora răspund de aplicarea întocmai a măsurilor și acțiunilor stabilite de către Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad.

FOTO: arhivă

  

Adauga comentariu