Noul spital de Psihiatrie din Căpâlnaș este acoperit în aceste zile!

Construcția noului spital de psihiatrie este deja pe ultima sută de metri, în roșu. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

La sfârșitul săptămânii trecute, Guvernul României, constatând progresul lucrărilor, a virat încă 800.000 de lei pentru decontarea facturilor firmei de construcții.

Noul spital de Psihiatrie este construit de Consiliul Județean Arad pentru că vechiul spital a fost retrocedat urmașilor foștilor proprietari.

Clădirea va avea demisol, parter, etaj, în suprafața totală de 5.385 mp. Spitalul va funcționa cu 75 de paturi, pentru pacienţi cu probleme psihiatrice, va avea o curte destinată activităţilor recreative.

În acest moment, Consiliul Județean Arad are în curs investiții de 97 de milioane de euro în sistemul arădean de sănătate publică. A început deja construirea a două spitale noi (Oncologie – în municipiu, pe str. V. Babeș, Psihiatrie – la Căpâlnaș), a câștigat proiecte de finanțare pentru un spital nou Matern-Pediatrie și Spitalul de Psihiatrie din Arad, prin Compania Națională de Investiții. Extinde Unitatea de Primiri Urgențe și Ambulatorul și, tot din fonduri europene, construiește spitalul de Boli Infecțioase Adulți.

Adauga comentariu