Noul an şcolar a început în municipiul Arad în scenariul verde. Mici festivităţi doar pentru clasa pregătitoare!

Noul an şcolar a început în municipiul Arad în scenariul verde. Reprezentanţii şcolilor şi-au întâmpinat elevii după noile reguli impuse de perioada pandemică.

Şcoala a început, astăzi, fără obişnuitele festivităţi şi flori. Părinţii au fost nevoiţi să îşi aştepte copiii în afara şcolii. Excepţie au făcut cei de la clasele pregătitoare. De exemplu, la Colegiul „Naţional  Preparandia –Dimitrie Ţichindeal” acces în curtea şcolii au avut doar părinţii claselor pregătitoare împreună cu micuţii, care preţ de câteva minute au făcut poze la două panouri pregătite special pentru ei. Printr-un scurt mesaj li s-a urat: „Bun venit la şcoală” de către conducerea unităţii de învăţământ.

„Pentru voi este o zi foarte importantă şi foarte frumoasă, chiar dacă anul acesta este cu totul altfel. Pe dumneavoastră, dragi părinţi vreau să vă salut, să vă mulţumesc că aţi avut încredere alegând Colegiul Naţional  Preparandia. Este o şcoală de mare tradiţie, extrem de serioasă şi veţi remarca după anii de şcoală pe care copiii îi vor parcurge aici că este o şcoală care într-adevăr formează caractere. Aş vrea să vă asigur că şcoala a luat toate măsurile în acest moment ca să se desfăşoare totul în siguranţă pentru copiii dumneavoastră care de astăzi sunt şi ai noştri. Trebuie să vă spunem că vom respeca nişte reguli pentru sănătatea lor”, a fost mesajul directorului Sorin Haiduc. Alături de acesta la scurta festivitate au participat şi directorul ajunct al şcolii Larisa Chiţu, dar şi inspectorul şcolar Raluca Layer.

După momentul din curtea şcolii cele două învăţătoare de la grupele pregătitoare (Monica Szabo şi Alexandra Dehelean) au condus copiii spre sălile de clasă.

Specificăm că de astăzi şi-a început activitatea o nouă secţie, Poliţia pentru Siguranţa Şcolară, care supraveghează elevii, atât la intrarea cât şi la ieşirea din clase.

 

 

Adauga comentariu