Nouă ani de la moartea fostului diplomat ONU Filaret Moţco. Mama, sora de la Arad şi fraţii lui nu s-au putut întâlni în acest an la mormântul acestuia

Familia fostului diplomat ONU Filaret Moţco, care şi-a pierdut viaţa în timpul manifestaţiilor din Mazar-i-Sharif împotriva incendierii unui exemplar din Coran de către un pastor, trebuia să se reunească astăzi la Izvoarele Sucevei. Au trecut nouă ani de când Filaret nu mai este printre ei. Sora lui de la Arad a postat un mesaj emoţionant pe site-ul de socializare Facebook. Ei nu s-au putut întâlni, astăzi, din cauza situaţiei de urgenţă în care se află ţara noastră. 

„1 Aprilie 2011 o zi încărcată cu multă durere. Au trecut nouă ani de când inima ta s-a oprit să mai bată fratele meu drag, copil frumos și deștept. Nu mai zâmbești. Nu mai vorbești. Eu încă te aștept să vii, ești mereu prezent în gândurile mele, în sufletul meu și așa vei rămâne câte zile am eu de trăit. Este greu fără tine, ne lipsești. A plecat un protector din lumea asta, un mentor prea repede....Măicuța împovărată de ani te așteaptă pe băncuța ei de când ai plecat. Frații, nepoții și toate neamurile, prietenii tăi îți duc lipsa și dorul. Mă rog ca îngerii să îți vegheze somnul liniștit, iar tu de acolo de sus să te rogi pentru ca noi: frații și mama să rămânem uniți! Dumnezeu să te aibă în pază!”, este mesajul postat de Rodica Moţco.

Astăzi fraţii lui nu au putut să-i ducă nici o floare, însă toţi au promis că atunci când se liniştesc lucrurile, eventual când este ziua lui de naştere să se întâlnească toţi.

Expertul politic Filaret Moţco, avea 43 de ani când a murit. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Filaret Moţco ocupa la momentul atacului poziţia de locţiitor al şefului biroului regional al UNAMA de la Mazar-i-Sharif şi era expertul politic cu rangul cel mai înalt din cadrul biroului. Filaret Moţco a avut o carieră impresionantă în organizaţii prestigioase, precum ONU şi OSCE. Era expert politic în cadrul misiunii ONU din Mazar-i-Sharif. Filaret Moţco s-a născut în Câmpulung Moldovenesc şi a crescut în comuna suceveană Izvoarele Sucevei, unde mai locuiesc mama sa, care are 92 de ani, şi doi fraţi dintre cei patru.

 

 

 

Adauga comentariu