Noi cozi în vama Nădlac! Se aşteaptă trei ore pentru a intra în ţară!

Sute de români au aşteptat, ore bune, în Ungaria, să se facă ora 24, ca să poată scăpa de izolare, atunci când intră în ţară. Autorităţile au hotărât că din 15 iunie, ţările care au mai puţin de cinci îmbolnăviri la un milion de locuitori să fie trecute pe o listă de destinaţii sigure, aşa că românii intorşi din Germania, Austria, Bulgaria sau Grecia nu mai intră în izolare la domiciliu. S-a păstrat însă obligativitatea completării unor documente, la graniţă, aceleaşi ca în perioada de pandemie.

Parcările maghiare s-au umplut de maşini cu numere româneşti, încă de ieri, de la prânz. Romanii întorsi din Germania sau Austria au preferat să piardă vremea în ţara vecină decât să intre in izolare. Aşa că au aşteptat să se facă ora 24 ca să treacă frontiera.

Românii din străinatate au aflat de noile măsuri de relaxare din presă sau de pe internet. Mulţi însă nu erau siguri dacă ţările din care se întorc de la munca sunt considerate sigure.

Mulţi români stabiliţi în Germania, spre exemplu, şi-au amânat  concediul în Romania, in speranta ca vor scapa de izolarea la domiciliu. Asa ca au profitat de noile masuri de relaxare, pentru a se intoarce la rude. Sperau sa scape insa si de trierea din vama, care insa s-a pastrat.

Tari precum Italia, Spania, Franta ori Marea Britanie continuă sa fie considerate vulnerabile, asa ca romanii intorsi din aceste tari vor merge direct in izolare la domiciliu.

Adauga comentariu