Noi cazuri de rujeolă în România. Două sunt în Arad

În multe județe ale țării au fost confirmate noi cazuri de rujeolă. Este vorba despre 17 cazuri dintre care două sunt în Arad.  

Reprezentanții Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile spun că 17 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în şase judeţe din România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns astfel la 18.578.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate este de 18.578, dintre care 64 de decese. În ultima săptămână, au fost raportate cinci cazuri nou confirmate în Dolj, patru în Timiș, trei în Caraș-Severin, câte două în Arad și Mehedinți și unul în Brașov. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală”,  spun reprezentanții Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

FOTO: arhivă

 

Adauga comentariu