Noapte albă, la instituţiile de cultură din Arad

Arădenii au ieşit vineri seara din casă pentru a vizita mai multe obiective din Arad. Este Noaptea Albă a Instituțiilor de Cultură, eveniment care are loc în cadrul Zilelor Aradului. Vizitarea a început la ora 19.00 şi se va încheia la ora 24.00. În primele ore cel mai vizitat a fost Muzeul.

Complexul Muzeal Arad a deschis cu ocazia Nopții Albe a Instituțiilor de Cultură, expoziția Științele Naturii, care prezintă fauna și flora caracteristice judetului Arad în diorame restaurate și reamenajate de Camelia Patko cu sprijinul Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, prof. Iuliana Rotaru.

Poate fi vizitată în acestă seară şi Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“.

Secțiile „Împrumut carte copii“ și  „Împrumut carte adulți“ vor sta la dispoziția publicului cu expoziții și pentru obișnuitul schimb. Secția  „Împrumut carte copii“ va avea un program special constituit din povești și jocuri. În această noapte,  secțiile bibliotecii vor face  înscrieri  gratuite pe baza cardului de identitate.

Şi Clădirea Preparandiei poate fi vizitată. Preparandia Română este o clădire declarată monument istoric cod AR-II-m-B-00537 (poziția 213) publicată de Ministerul Culturii și Cultelor Institutul Național al Monumentelor istorice din Arad, aflată pe strada Preparandiei, nr. 13. Preparandia a fost prima școală pedagogică românească din Transilvania. În prezent, clădirea găzduiește Muzeul Învățătorului. Intrarea în această noapte este liberă la toate instituțiile!.

 

Adauga comentariu