Nicolae Ioţcu scapă de al doilea dosar penal, în care era acuzat de trafic de influenţă

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a scăpat de cel de-al doilea dosar pe care procurorii DNA îl instrumentaseră împotriva lui. În urmă cu câteva luni, Ioţcu obţinea căştig de cauză la Tribunalul Arad, însă DNA a c ontestat la Curtea ed Apel Timişoara respectiva decizie.

Instanţa timişană a menţinut însă decizia luată la Arad: „respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Timişoara împotriva sentinţei penare nr. 85 din 07.04.2020 a Tribunalului Arad”.

Decizia este definitivă, astfel că fostul şef al CJA a scăpat de acest dosar. În urmă cu trei ani, DNA transmitea următorul comunicat, în care descria situaţia constatată: „În perioada mai-iunie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, printr-un intermediar, a pretins și primit de la doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei, bani ce urmau a fi folosiți pentru realizarea unei campanii de imagine a președintelui CJA. Sumele respective au fost pretinse și primite de inculpatul Ioțcu Petru Nicolae pentru a-și exercita influența asupra funcționarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiții a contractelor încheiate de Consiliul Județean Arad cu societățile reprezentate de ceilalţi doi inculpați (recepția și plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Arad a sumelor necesare plății lucrărilor contractate/executate precum și facilitarea atribuirii altor contracte de achiziții publice)”.  

Adauga comentariu