Nicolae Ioţcu, achitat în al doilea dosar de corupţie!

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu a fost achitat de Tribunalul Arad în dosarul de corupţie în care e judecat. Acesta, dar şi oamenii de afaceri Ioan Faur şi Adrian Ionescu au fost achitaţi în prima instanţi. Ioţcu era acuzat de trafic de influenţă, ikar oamenii de afaceri pentru cumpărare de influenţă.

De asemenea, instanţa a mai decis ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului instituit pe suma de 35.000 de lei pe numele lui Ioţcu.

Decizia luată de Tribunalul Arad nu beste definitivă, aceasta poate fi atacată în termen de 10 zile.

Nicolae Ioţcu, fusese acuzat de DNA că, în perioada mai-iunie 2015, s-a folosit de un intermediar pentru a pretinde şi primi de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei. În schimb, ar fi promis că îşi va folosi influenţa asupra funcţionarilor din subordine pentru „derularea în bune condiţii a contractelor încheiate de Consiliul Judeţean Arad cu societăţile reprezentate de inculpaţii Faur Ioan Teodor şi Adrian Ionescu Marius (recepţia şi plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean Arad a sumelor necesare plăţii lucrărilor contractate/executate precum şi facilitarea atribuirii altor contracte de achiziţii publice)“, conform procurorilor DNA.

La judecarea cauzei, instanţa arădeană nu a putut ţine cont de anumite probe adunate de procurorii DNA. În cameră preliminară, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au decis, în octombrie 2019, excluderea interceptărilor audio.

Este al doilea dosar de corupţie în care a fost implicat fostul şef al Cj Arad. În primul dosar acesta a fost condamnat şi a fost eliberat după ce a executat o parte a pedepsei.

Adauga comentariu