Niciun medic infecționist din Arad nu vrea să-i emită concediul medical pentru Covid. Bărbatul s-a adresat din nou instanței!

Bărbatul care lucrează la o firmă din Arad și locuiește în Ungaria încă se luptă să obțină concediul medical pentru COVID. Cosmin Gheorghe a primit răspunsul de la DSP Arad în care se arată că niciun medic infecționist nu a dorit să emită certificatul medical pentru perioada de izolare la domiciliu. Văzând că se bate pasul pe loc, la sfârșitul săptămânii trecute, bărbatul s-a adresat Tribunalului Arad căruia i-a solicitat să stabileasca medicul infecționist din cadrul SCUJ Arad care să-i emită concediul medicul.

„Subsemnatul Gheorghe Cosmin Constantin…cetatean roman cu rezidenta pe teritoriul maghiar si adresa de corespondenta Battonya, Bajcsy-Zsilinszky va rog sa stabiliti medicul infectionist din cadrul Spitalului Judetean Arad  care sa-mi emita concediul medical aferent perioadei 08.08.2020 pana la 21.08.2020, la care am fost izolat datorita imbolnavirii cu COVID19, avand in vedere urmatoarele:

1. Conform petitiei anterioare si atasata in istoricul acestui mail din data de 23.08.2020 a fost emisa  de catre Tribunalul Arad sentinta civila cu numarul 556 din Dosar nr. 1705/108/2020 prin care Directia de Sanatate Publica Arad este obligata sa desemneze medicul infectionist care sa-mi emita concediul medical.

2. Conform adresei cu numarul 8851/21.09.2020 emisa de catre Directia de Sanatate Publica Arad s-a luat decizia prin care Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad sa desemneze medicul infectionist ce va urma sa-mi emita concediul medical.

3. Conform discutiei telefonice din data de 18.09.2020 ora 9:43 pe care am avut-o cu un reprezentat al departamentului juridic al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad caruia i-am solicitat sa-mi comunice de ce pana la acest moment nu a fost stabilit medicul infectionist care sa-mi emita concediul medical am fost informat ca exista refuzul unui medic infectionist care ar trebui sa imi emita concediul medical fara sa-mi precizeze clar care ar fi motivul, fapt asupra caruia a fost informata si Directia de Sanatate Publica Arad care pana in prezent nu mi-a comunicat vreun raspuns privind cauza acestui refuz.

Astfel va solicit sa stabiliti pertinenta refuzului de a emite concediul medical de catre Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad deoarece in baza legii 554/2004 Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad imi refuza dreptul care mi se cuvine privind concediul medical precizand ca in prezent subsemnatul Gheorghe Cosmin Constantin, contribuabil catre statul roman, sunt angajat al Societatii Meteor S.R,L.  cu Sediul in Arad Zona Industriala Vest”, este solicitarea adresată Tribunalului Arad.

Aceasta a fost trimisă după răspunsul primit de bărbat de la DSP Arad:   

 

Amintim că după ce autorităţile l-au plimbat pe Cosmin Gheorghe de la unii la alții, instanța a decis că Direcția de Sănătate Publică Arad trebuie să desemneze un medic dintr-un spital COVID care trebuie să îi elibereze certificatul de concediu medical, conform legii. (Citește și: Un bărbat care lucrează la o firmă din Arad şi-a câştigat în instanţă concediul medical pentru Covid).

 

Sursă FOTO: www.zf.ro

 

Adauga comentariu