Neobositul profesor de sport și instructor de karate, Mircea Crișan: „Am fost un simplu meseriaș, dar care a știut să se integreze și adapteze mereu”

Mircea Crișan are 43 de ani s-a născut și a crescut în județul Arad. A practicat, încă din copilărie, multe sporturi, însă a ajuns să performeze și să devină instructor de arte marțiale, actualmente având gradul de instructor de karate – centură neagră și Ju Jitsu 3 DAN, fiind elevul marelui maestru Mihai Botez. Este un împătimit al sportului și a transmis acest lucru și elevilor săi. 
 
„De când mă știu am practicat sport, diferite discipline, dar am rămas fascinat de lumea artelor marțiale, iar acum sunt profesor de Educație Fizică și Sport. Deși nu m-am născut într-o familie de intelectuali, nu am fost înainte și nu credeam că voi ajunge aici. Am fost un simplu meseriaș, dar care a știut să se integreze și adapteze mereu. Am reușit să fiu apreciat de toată lumea, să ofer și să primesc respect. Prin acestă tranziție și evoluare a societății, am evoulat și eu mereu, dar prin faptul că am avut mereu o conectare permanentă cu lumea sportului, astăzi am reușit prin forțele proprii să devin un instructor, profesor, pedagog, promotor al activității fizice, indiferent de forma ei de practicare. Astfel că menirea mea, acum, este să promovez un stil de viață sănătos, să continui și eu la rândul meu să practic și promovez mișcarea și mai ales să lucrez cu copiii. Prin faptul că am reușit să intru în sistemul de învățământ și să lucrez cu copiii, am avut și mai mare motivația de a implementa și promova, prin proiectele mele și ale echipei cu care lucrez, modul de viață sănătos. Chiar dacă nu am avut satisfacții materiale sau financiare, cel mai important pentru mine a fost că am reușit ceea ce mi –am propus și că zâmbetul și fericirea copiilor mi-a asigurat cel mai bun feedback de care aveam nevoie să pornesc din nou de la capăt în a pregăti alte și alte proiecte. Trebuie să recunosc că artele marțiale m-au modelat și șlefuit personalitatea, am avut ocazia să cunosc și să învăț oameni și lucruri minunate care m-au dezvoltat și m-au adus aici. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest fapt minunat”, a declarat Mircea.

 
 
În 2010, în cadrul UAV Arad în colaborare cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Arad, a urmat și promovat cursul de instructor sportiv pe ramurile sportive Karate și Ju Jitsu, actualmente fiind instructor sportiv și de autoapărare în cadrul PROACTIVIGYM Arad. 
Este profesorul de sport care se implică mereu în organizarea mai mulor evenimente. De exemplu, în 2015 a organizat evenimentul sportiv școlar, destinat elevilor de gimnaziu, minifotbal în sală, „CUPA UAV JUNIOR”, Ediția I, cu participarea de echipe ale unor școli din Arad și județul Arad, precum și din Ungaria, desfășurată în sala de sport a FEFS-UAV Arad. Tot în acel an a organizat o activitate sportiv-recreativă, destinată pentru adulți și copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, în cadrul proiectului inițiat personal“Ne mișcăm împreună”, Ediția I. În 2016, a inițiat, organizat și participat la Ediția I a cupei de minifotbal băieți gimnaziu “Împreună pentru Sport”, desfășurată la Școala Gimnazială Pilu. Au urmat apoi proiecte personale cum ar fi “Ne mișcăm împreună”, dedicat Zilei Copilului, defășurat în sala de sport a FEFS-UAV Arad și lista poate continua. 

 
În anul 2017 a înființat o asociație, al cărei președinte este, având numele Activi și Mai Puternici Împreună, precum și membru fondator al Asociației Sportive Proactivi Pentru Viitor, împreună cele două asociații inițiază-organizează-coordonează evenimente și activități sportiv-recreative. În această vară a participat la Căsoaia, unde a avut în tabără 168 de elevi cu care a desfășurat diferite activități recreative, iar la mijlocul lunii iulie în cadrul Zilele Comunei Pilu,  a organizat ediția a IV-a a competiției sportive de fotbal gimnaziu băieți și cros fete și băieți CUPA PILU 2018. 
„Și în prezent, sunt extrem de implicat, având un stil de viață activ,  în activitatea didactică curriculară și extracurriculară și de timp liber, obiectivul principal fiind promovarea unui stil de viață sănătos și a activității fizice, indiferent de forma ei de practicare”, a declarat Mircea Crișan.
 
 Actualmente, Mircea este profesor titular pe catedra de Educație Fizică și Sport la Școala Gimnazială Pilu, cu o vechime de 4 ani în învățământ. Unde lucrează foarte bine cu echipa de profesori condusă de directoarea școlii, prof. Barna Laura Amalia.
 
„Produs sută la sută și fost student UAV Arad, încă din studenție, m-am implicat și am început să mă implic și să organizez tot ce ținea de mișcare-sport-sănătate. Mai cu ajutor sau uneori fără, am pornit în această fascinantă poveste, deși e extrem de greu. Ar fi multe de spus, e o mare risipă de timp,bani,stres, dar de cele mai multe ori când faci cu pasiune și plăcere efortul merită. De când sunt profesor în învățământul preuniversitar, din 2014, mai exact la Școala Gimnazială Pilu, am intrat puternic în această activitate, implicându-mă total acestei profesii. La acestă școală am reușit să mă impun prin respect, devotament, disciplină și pasiune, reușind să atrag și angrenez copii minunați din localitate să facă mișcare și să prindă afecțiune pentru mișcare și sport. Prin multiplele activități desfășurate cu ei, am reușit să obțin rezultate bune, să fiu apreciat și motivat pentru tot ceea ce am făcut, dar și să aduc bucurie și fericire, în special unor copii cu situație financiară precară și nu numai.
 
Pentru mine, acești patru ani, la Pilu, au fost un real succes, dat fiind faptul că de la an la an am reușit să mă implic în tot mai multe activități curriculare și extracurricuare din cadrul școlii, fiind și diriginte, dar mai ales prin evenimentele sportiv-recreative organizate de mine și la care au participat direct elevii mei. Printre aceste evenimente, care au avut un real succes, readuc aminte: Cupa Pilu, Cupa UAV Junior, Ne Mișcăm Împreună, Pro Sport Pro Sănătate!
De asemenea, prin faptul că am pus suflet și pasiune în ceea ce am dăruit elevilor, inclusiv în vacanțe, am fost alături de elevii mei, prin organizarea și desfășurarea diferitelor activități sportiv-recreative, cum ar fi: Cupa Pilu și Pro Sport Pro Sănătate!”, mai delcară Mircea Crișan. 

 
Acesta spune că la vârsta de 43 de ani, își dorește să fie sănătos, să poată duce mai departe acestă vrajă a poveștii, de a promova un stil de viață sănătos, de a fi alături de copii și nu numai și a implementa acest mod sănătos de viață. De asemenea își dorește să poată evolua cât mai mult pentru a putea la rândul lui să ofere cunoștințe și învățături celor interesați.
 
Chiar dacă e vacanță, prof. Crișan Mircea este implicat în diverse proiecte, împreună cu echipa din cele două asociații, Activi și Mai Puternici Împreună și Proactivi pentru Viitor. Astfel că, de la sfârșitul anului școlar 2017-2018 și începutul vacanței de vară, acesta a contribuit continuu la imaginea pozitivă a școlii din Pilu, precum și angrenarea elevilor săi în diferite activități. 
 
 
 
 

 

Adauga comentariu