Neglijenţă criminală din partea autorităţilor române: muzicieni români posibil purtători ai coronavirusului din China, botezat „2019-nCoV”, lăsaţi să se plimbe ca "vodă prin lobodă" prin România

Cât de mică este lumea şi cât de criminal de neglijente sunt autorităţile române: 50 de muzicieni români tocmai ce s-au întors din China, fix din provincia Wuhan, posibili purtători ai coronavirusului botezat „2019-nCoV”, dar abia o parte dintre ei au fost luaţi în primire de DSV şi numai a doua zi, după ce au avut contact cu colegii şi familiile!

În plină alertă privind coronavirusului „2019-nCoV” din China, o orchestră formată din 50 de oameni s-a întors marți, 21 ianuarie, la Timișoara.  Din orchestră au făcut parte muzicieni din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța şi, în dulcele stil românesc, de la aeroport s-au direct să se întâlnească cu colegii aflaţi la repetiţii. Abia a doua zi şi numai muzicienii din Timişoara, au fost luaţi în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică şi duşi la analize - informează tion.ro.  Cei 18 angajați ai Filarmonicii din Timișoara vor sta acasă în următoarele 14 zile, într-un fel de carantină.

Nu este cunoscut ce măsuri s-au luat în privința celorlalți muzicieni care sunt din Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța.

Numărul morţilor a urcat într-o zi de la 9 la 17, potrivit unor surse oficiale de la Beijing. Totul, în condițiile în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare cu coronavirusul botezat „2019-nCoV”.

Coronavirusul s-a extins deja în mai multe țări. Un caz a fost raportat inclusiv în Statele Unite.

Miercuri seara traficul aerian și cel feroviar spre și dinspre orașul Wuhan a fost suspendat. De asemenea, transportul public a fost întrerupt temporar și nimeni nu are voie să iasă și să intre în metropola în care locuiesc 11 milioane de oameni.

 

Adauga comentariu