Nebunie la ieşirea din ţară! Aglomeraţie la vămile din Nădlac şi Vărşand

Două dintre vămile din judeţul Arad sunt aglomerate, duminică la orele prânzului, pe sensul de ieşire din ţară. Atât vama Nădlac II, de pe autostradă, cât şi ce de la Vărşand sunt asaltate de românii care merg în concedii sau care se întorc la muncă în străinătate.

La vama Nădlac II se aşteaptă peste o oră, conform aplicaţiei Poliţiei de Frontieră. La Vărşand se aşteaptă 30 de minute.

Şoferii se plâng că au de aşteptat chiar mai mult decât timpii indicaţi de aplicaţia online a Poiliţiei de Frontieră.

„Sunt în vamă la Nădlac, pe autostradă. Aştept de o oră şi jumătate şi cred că mai am de stat vreo jumătate de oră. Suntem cu nervii la pământ, nu înţeleg de ce nu merge treaba mai repede”, se plânge Ioan Coste, un arădean ce doreşte să ajungă în Ungaria.

Şi la vama din localitatea Vărşand este aglomeraţie. Şoferii care vor să treacă pe aici au de aşteptat mai bine de jumătate de oră. „Mergem la un ştrand din Ungaria şi avem de aşteptat. Nu e mare coada, însă e deranjant să stăm atât în vamă”, ne spune Ionel Pop.

Situaţia acestor aglomeraţii din vămi este una obişnuită în această perioadă în care mulţi români care muncesc în străinătate se întorc în Occident.

De recomandat, în astfel de situaţii este ca şoferii să folosească şi alte rute pentru ieşirea din ţară.

La ieşirea din ţară de la vama Turnu, timpul de aşteptare este de 10 minute, iar la Nădlac I de 20 de minute.

 

Adauga comentariu