Mușcă USR momeala aruncată de Gheorghe Falcă?

Încheierea alegerilor locale dă startul jocurilor pentru alegerile parlamentare. Liberalii arădeni, aflați într-o mare dificultate în ceea ce privește municipiul, au găsit o manevră prin care speră să-și sporească șansele la alegerile generale.

Speriați că USR le-ar putea da lovitura de grație, liberalii au aruncat o momeală, în speranța că noii aliați pe plan local vor mușca.

PNL a anunțat că va avea o alianță cu USR și oferă partidului lui Vlad Botoș un post de viceprimar al municipiului. Până aici totul e ok, în regulă. Numai că, liberalii au mers mai departe, indicând persoana din USR care trebuie, în viziunea lor, să ocupe funcția de viceprimar: senatorul Adrian Wiener. În realitate, PNL vrea să îl tragă pe medicul arădean pe linie moartă, astfel încât acesta să nu mai candideze la alegerile parlamentare. În acest fel, gândesc corect liberalii, scorul USR pe Arad va fi mai mic.

De fapt, PNL nu își dorește să-l coopteze pe Adrian Wiener în echipa administrativă a municipiului, pentru a contribui la binele Aradului, ci manevra ascunde un joc politic pervers.

Dacă înțelegerea dintre cele două prevede un post de viceprimar pentru USR,  atunci USR-ul trebuie să-l nominalizeze, nu partenerii de alianță.

Rămâne de văzut dacă USR și Adrian Wiener vor mușca momeala aruncată dinspre sediul PNL.  

Adauga comentariu