A murit jurnalistul Radu Ciobotea!

Radu Ciobotea, jurnalist, scriitor, profesor şi diplomat, a murit, marţi, la Spitalul Judeţean din Timişoara, în urma unei septicemii. Acesta avea  apoape 61 de ani. În ultima perioadă a predat la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

 Radu Ciobotea, absolvent al Facultăţii de Litere din cadrul Univeristăţii de Vest din Timişoara (1984). A fost redactor al publicaţiilor Flacăra şi Expres Magazin, iar apoi a condus Evenimentul Zilei - Ediţia de Vest.

Ca redactor-şef, a mai condus postul de televiziune TvT 89, săptămânalul Bănăţeanul şi săptămânalului Diasporaro (Londra), difuzat în numeroase ţări europene.

 În perioada 1991-1999 a fost corespondent de război pe fronturile din Croaţia, Bosnia şi Kosovo.

 A obţinut recunoaşterea de doctor în litere atât la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca cât şi la Université d’Artois (Arras, Franţa).

Radu Ciobotea a fost director adjunct al Institutului Cultural Român din Paris. De asemenea, a ocupat funcţia de consul al României la Bălţi, Republica Moldova.

Comentarii

Florica Bunaciu

05.05.2021 15:10

Pe lângă că a fost un jurnalist deosebit -  excelând mai ales prin REPORTAJE, a fost și un scriitor de excepție dar mai ales a fost unul dintre cei mai iubiți dascăli de la „Vlaicu“, Arad. Ori de câte ori îl întâlneai te întâmpina cu un zâmbet cald și... șugubăț în colțul gurii. Era mereu calm și documentat, mereu dispus să dea o lămurire (teoretică ori practică) oricărui student extra-curios. Profesorul Radu Ciobotea era unul dintre acei oameni de excepție pe a cărui expertiză se putea clădi... Trecerea lui în eternitate a venit mult prea devreme: mai avea atâtea de împărtășit atât celor din jur cât mai ales copiilor săi... Regret sincer dispariția sa.  

Adauga comentariu