A murit Ecaterina-Ani Jager. A fost preşedinta filialei arădene a Asociației Handicapaților Neuromotor din România

Președinta filialei arădene a Asociației Handicapaților Neuromotor din România și secretar general al AHNR, Ecaterina Ani Jager, a murit, astăzi, la vârsta de 65 de ani. După un accident grav de mașină în anul 1975, ea nu a mai putut umbla, punându-și viața în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

În anul 2007, Revista Avantaje a desemnat-o pe „Femeia anului 2006” din România la secțiunea Inițiativă în Sprijinul Semenilor. În 2011, a fost inclusă în Enciclopedia Personalităților din România, Hubners „Who is who”. Ea a fost o sportivă foarte talentată, practicând gimnastica până la tragicul accident.

Pe pagina de Facebook a fost postat următorul mesaj:

„Consiliului Național al Dizabilității din România anunță cu profundă durere trecerea în neființă a doamnei  Ecaterina-Ani Jager, preşedinta Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România, filiala Arad, cea care a inițiat și coordonat peste 30 ani activități în folosul persoanelor cu handicap neuromotor și locomotor!

Ecaterina Ani Jager a fost practician programare Neuro-Lingvistică. A fost, totodată, vicepreşedintă a Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România și vicepreședintă a Consiliului Național al Dizabilității din România. S-a remarcat printr-o activitate de peste 30 de ani de susţinere a persoanelor cu handicap neuromotor și locomotor, atât din Arad, cât şi din România.

Implicarea domniei sale în mediul social s-a evidenţiat în mod deosebit prin numeroase proiecte adresate exclusiv persoanelor cu handicap neuromotor și locomotor, al căror coordonator a fost, desfăşurate în colaborare cu diferite asociaţii și ONG-uri de profil. „Cum să ne ajutăm părinţii”, „La punctul ZERO”, „Nu suntem invizibili”, „Viaţa pe roți”, sunt doar o mică parte a celor mai importante acţiuni şi proiecte care au fost dedicate persoanelor cu nevoi speciale.

În cei 30 de ani de activitate în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități a primit nenumărare premii și distincții pentru merite deosebite. Aici menționăm doar câteva dintre acestea.

În anul 2017 Ecaterina Ani Jager  a primit recunoașterea comunității arădene prin conferirea titlului PRO URBE pentru dăruire şi întreaga activitate pusă în slujba persoanelor cu handicap neuromotor.

Ecaterina Ani Jager afirma deseori că motivația ei venea din faptul că ea continua ceea ce Monica Antoci a început în 1990, predându-i ștafeta în anul 2006.

În anul 2011 a fost înregistrată în „Who is Who” – Enciclopedia personalităţilor din România.

În 2007 Ecaterina Ani Jager a fost numită Femeia anului 2006 la secţiunea „Iniţiativa în sprijinul semenilor”, pentru activităţile desfăşurate în cadrul proiectelor AHNR şi nu numai.

Ecaterina Ani Jager s-a născut în anul 1957. A absolvit liceul în anul 1978, vorbea fluent engleză, germană şi maghiară. A reprezentat persoanele cu handicap, dar mai ales femeile cu handicap din România la Conferinţe, Congrese, Seminarii şi Simpozioane internaţionale.

La vârsta de 4 ani a început sportul: balet, înot de performanţă, gimnastică acrobatică şi gimnastica sportivă. Antrenamentele, deplasările, concursurile şi cantonamentele i-au umplut timpul.

În 25 decembrie 1975, în urma unui accident de maşină, parcursul ei de gimnastă de performanţă a fost încheiat brusc. Tot restul vieții a fost dependentă de scaunul rulant.

Membrii Consiliului Național al Dizabilității din România transmit sincere condoleanțe familiei doamnei Ecaterina Ani Jager!”.

 

 

 

Adauga comentariu