A murit arhitectul Radu Măran: „Virusul nemilos cu care ne confruntăm cu toții de câteva luni încoace, l-a doborât”!

Un cunoscut arhitect din Arad a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Familia şi colegii au sperat până în ultima clipă că se va recupera. Este vorba despre Radu Măran, în vârstă de  63 de ani.

„O veste tristă ne-a tulburat adânc sufletele!... Colegul nostru, arhitectul Radu Măran, a trecut la cele veșnice! Cumplit!... Virusul nemilos cu care ne confruntăm cu toții de câteva luni încoace, l-a doborât! Tocmai pe el, un sportiv prin definiție, un om care ducea o viață sănătoasă, fără să fi fost vreodată bolnav... Toți cei care l-au cunoscut, ne întrebau stupefiați: "Cum?! Tocmai Radu?!" Da, din păcate, tocmai el!... Și extrem de rapid s-a întâmplat totul, în nici trei săptămâni!...

Suntem pur și simplu bulversați!...

Radule, ne vei lipsi! Fără tine, biroul de arhitectură, nu mai e același lucru! Prezența ta plăcută, râsul tău șugubăț, stresul tău să fie lucrul bine făcut, bilețelele lăsate pe birouri cu ce aveam de făcut a doua zi, discuțiile cu tine și sfaturile tale, planurile pentru dotarea biroului de arhitectură și a laboratorului geotehnic - toate acestea rămân în amintirea noastră...

Am sperat cu toții până în ultima clipă să te faci bine, abia așteptam să te reîntorci la birou (Sandu zicea cu drag: "Abia aștept să mă cheme Radu, ca să-l aduc acasă cu mașina!")!

MODULAR-ul nu mai este MODULAR, fără tine!...

Dumnezeu să te odihnească în liniște și pace, Radule!...

Viața nu se oprește pentru nimeni aici, ea continuă într-o altă dimensiune, unde - mai devreme sau mai târziu, ne vom regăsi cu toții!... Drum lin către Veșnicie, suflet blând!”, este mesajukl scris pe pagina de socializare Facebook de către Mihaela Chinciu.

Radu Măran împreună cu Alexandru Nagy-Vizitiu au fondat în anul 1994 firma de arhitectură MODULOR. Numele este inspirat de MODULOR-UL lui Le Corbusier adaptat la iniţialele municipiului Arad (AR) şi la modul Alexandru şi Radu.

Radu Măran este absolvent al Institutului de Arhitectură ‘Ion Mincu’ București.

Comentarii

CHINCIU Mihaela

30.11.2020 19:05

Înmormântarea lui Radu va avea loc MIERCURI - 02 DECEMBRIE 2020, la ora 13,00, la Cimitirul POMENIREA din Arad (Strada Pădurii)!
Până atunci, trupul lui este depus la Casa Funerară KUKI, Strada Cocorilor Nr.6 (lângă IZOLTA)!
Mai multe detalii și informații, aici:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223685811634994&id=1283406440

Adauga comentariu