Moțiunea văzută de parlamentarii arădeni. De la „mâine dimineață putem trece în opoziție” până la „licitațiile sunt în curs”

În cursul săptămânii viitoare, opoziția va depune moțiunea de cenzură la adresa Guvernului României. Parlamentarii arădeni ai opoziției susțin că șansele de reușită sunt mari, în timp ce parlamentarii PSD spun că șansele de reușită sunt inexistente.

Președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, spune că nu sunt șanse pentru a trece moțiunea și că cei ce o susțin sunt antiromâni. „Din toate calculele moțiunea nu va trece, mi se pare o acțiune pe care opoziția o înaintează neavând nicio bază, niciun program de guvernare, neavând ce  pune în schimbul acestei guvernări. Faptul că Guvernul are rezultate și soluții probabil că îi deranjează pe acești antiromâni. Sunt convins că la final moțiunea nu va trece”, a spus Dorel Căprar.

La rândul lui, deputatul social-democrat Florin Tripa spune că nu crede în șansele de reușită ale moțoiunii. „Eu zic că această moțiune nu va trece, dar dacă va trece, nu avem ce face. Acesta este jocul democratic și trebuie respectat. Noi putem trece în opoziție chiar și mâine dimineață, dar eu cred că nu va trece moțiunea. Ei susțin că au semnături suficiente, însă nu a văzut nimeni acele liste. Oricum nu e obligatoriu ca toți cei ce au semnat să și voteze moțiunea”, spune deputatul Florin Tripa.

Liberalii cred în șanse lor și spun că moțiunea va trece. Senatorul liberal Ioan Cristina susține că PNL este dispus să preia guvernarea. „Cred că moțiunea va trece. Avem 237 de semnături, suficiente pentru ca moțiunea să treacă, asta conform declarațiilor președintelui partidului. Are șanse mari să treacă. În cazul în care se va întâmpla acest lucru PNL este dispus să preia guvernarea, am spus de la bun început acest lucru. Cred că până la finele acestui an vom avea un guvern al PNL. Printre proiectele ce vor fi susținute se va număra alegerea primarilor în două tururi de scrutin și alegerea președinților de consilii județene de către consilieri”, a spus Ioan Cristina, senator PNL Arad.

Senatorul USR Adrian Wiener spune că teoretic ar trebui ca moțiunea să treacă, însă nu este sigur de acest lucru, întrucât unii parlamentari își schimbă opțiunea de la o zi la alta. „Au semnat mai mult de 233 de parlamentari, atât câți sunt necesari pentru ca moțiunea să treacă. Au semnat 237 de parlamentari, problema care se pune e următoarea: câți dintre aceștia își vor conserva poziția până la votul pe moțiune, dat find faptul că numai în ultimele două săptămâni vreo șase parlamentari de la ALDE au trecut la PSD. Deci se cumpără parlamentari la bucată, evident că opțiunea de vot se poate schimba în funcție de interesele personale ale respectivilor parlamentari. E foarte aproape de reușită, însă presiunile dinspre PSD spre parlamentarii opoziției cresc, licitațiile sunt în curs. E greu de estimat”, afirmă senatorul Adrian Wiener.

Deputatul Eusebiu Pistru (ALDE) spune că el crede în șansele de reușită ale moțiunii, însă nu poate pronostica ce se va întâmpla după acel moment. „Eu cred că moțiunea va trece. Sunt destui parlamentari care au semnat și mai sunt PSD-iști care vor vota moțiunea chiar dacă nu au semnat lista. Cred că va trece fără părbleme, însă nu știu ce se va întâmpla după acel moment. PNL, USR, UDMR, PML și minoritățile nu pot face majoritate fără parlamentarii ALDE și Pro România”, a spus Eusebiu Pistru.

Adauga comentariu