În mod suspect, PNL Arad ţine în „braţe” Retim-ul. Ce au de câştigat liberalii?

Criza gunoiului din Arad a atins cote alarmante, dar cu toate acestea liberalii arădeni continuă să ţină partea operatorului de salubritate.

Deşi pierderile de imagine pentru primarul Gheorghe Falcă şi liberali sunt mai mult decât serioase, PNL şi instituţiile publice pe care le controlează nu lasă din „braţe” Retim-ul.

Mai multe voci acuzau, cu mult înainte de semnarea contractului de salubrizare, că asistăm la o afacere de partid, la o „combinată nordică” între liberalii din Arad şi Timişoara.

Acele acuze veneau din partea unor social-democraţi arădeni, astfel că aveau o oarecare doză de subiectivism.

Totuşi, ceea ce se petrece în aceste zile arată o apropiere suspectă între PNL Arad, prin Primăria Arad sau ADI Deşeuri, şi societatea timişoreană de salubrizare.

Am fost uimiţi când informările publice ale Retim (societate privată), transmise presei arădene, veneau de pe adresa de e-mail a Primăriei Arad. Nu veneau, aşa cum ar fi fost normal, de pe o adresă a  societăţii. Au fost multe asemenea informări ale Retim, care vrând-nevrând ridică un mare semn de întrebare.

Nu ştim dacă acele comunicate de presă erau scrise în birourile Primăriei Arad sau doar au fost transmise către presă, însă e clar că această societate privată a beneficiat de sprijinul unor oameni şi de tehnica Primăriei Arad.

Mai mult, ieşirile publice ale primarului Gheorghe Falcă şi ale directorului ADI Deşeuri, Adrian Ţolea, au sunat de parcă veneau din gura unui angajat de PR al Retim-ului.

 “Suntem într-o situaţie specială, e nevoie de o mobilizare maximă pentru operatorul câştigător pentru a ieşi din această criză. Operatorul şi-a asumat azi în faţa noatră a tuturor ca va rezolva situaţia pentru a avea un oraş curat în cel mai scurt timp”, a declarat directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor, Adrian Ţolea. În loc ca acesta să ia „taurul de coarne”, în loc să îi muştruluiască serios, a preferat să aibă o declaraţie încărcată de penibil.

Adrian Ţolea este consilier judeţean PNL, fiind pus pe funcţia de director al ADI Deşeuri de partid şi de Gheorghe Falcă.

De asemenea, Primăria Arad, avea ieşiri pline de laudă la adresa societăţii. „Operatorul de salubritate Retim a înţeles foarte bine mesajul transmis de municipalitate, astfel că la această oră activitatea este una intensă. S-a  intervenit cu prioritate în zonele aglomerate, respectiv cartierele de blocuri...”, se arăta într-un comunicat de presă al Primăriei Arad.  

Întrebarea este: ce are de câştigat PNL Arad din acestă şmecherie? Este o întrebare la care nu vom avea prea curând un răspuns, însă cu trecerea timpului este foarte probabil ca anumite şmenuri să iasă la suprafaţă.

Comentarii

Corifeanu Jane

28.04.2018 13:06

 Toate ca toate dar cind vom putea pune deseurile sortate si cum se vor recicla ? Intreb  pentru cei care locuiesc la blocuri. 

Ioan Teudan

28.04.2018 15:16
Rusine tolea , rusine olteanului demolator '' dottore '' falca !

Adauga comentariu