Mircea, omul cu papagalul. Îl întâlnim des pe străzile Aradului

„Omul cu papagalul”, așa este numit nea Mircea, bărbatul care poate fi întâlnit atât pe străzile Aradului, cât și la munte sau la mare, în funcție de sezon.

Are o cutie cu răvașe și un papagal. Pasărea trage biletul iar el le vorbește celor interesați despre viitor, dragoste, bani sau carieră. 
Mircea Iordan a împlinit zilele trecute 64 de ani și de 30 de ani umblă pe străzi cu papagalul. A lucrat la Combinatul Chimic însă un accident de muncă l-a făcut să nu mai poată lucra și a trebuit să-și găsească un mod de a-și câștiga pâinea. Până acum a avut mai mulți papagali și mereu îi cumpără din piața, iar în câteva luni aceștia devin prietenii lui cei mai buni. Îl ascultă și sunt foarte prietenoși. 

Bilețelele sunt frumos aranjate și pe culori. Papagalul le scoate tacticos din cutie. Pasărea cu pene multicolore asculta vocea stăpânului tot timpul. Copiii sunt cei mai încântați de „omul cu papagal” și mereu cer să se joace și cu pasărea. 

„De 30 de ani merge cu papagalul. Fiecare îmi dă cât vrea. 5 lei sau 10 lei, cât are omul. După ce trag bilețelul le mai povestesc și eu. Răvașele astea sunt făcute de Arghezii, de Caragiale. Au o tradiție veche”, spune nea Mircea. 

Vara pe litoral, bărbatul face cei mai mulți bani. Sunt zile când are și 50 de clienți. Până vine vara și va merge din nou la mare poate fi întâlnit pe străzile Aradului. 

Adauga comentariu