Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, la Arad. A vizitat şi clubul de box a lui Ruben!

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan-Constantin Matei, a participat, sâmbătă, la Arad, la mai multe evenimente şi a vizitat şi cluburi sportive, cum ar fi cel de box a lui Ruben Stoia.

Ministrul alături de alţi delegaţi a participat la Campionatul Naţional de gimnastică artistică rezervat junioarelor III, întrecere găzduită de Polivalenta arădeană şi de Grand Prix-ul atletic de aruncări lungi (seniori, tineret, juniori I) – etapa 1 de Campionatul Naţional, de pe arena „Gloria”. Totodată el a fost şi în judeţ la stadionul din Lipova.

La Boxing Club Ruben Stoia a fost întâmpinat de sportivi de toate vârstele, dar şi de campionul mondial Eduard Gafencu. Ministrul a rămas impresionat de modul în care Ruben Stoia, fost campion şi el, actualmente antrenor se ocupă de copii şi cum promovează acest sport greu. La plecare ministrul a promis că va ajuta sportul arădean.

„Aradul a dat întotdeauna talente în sporturile de combat și a confirmat cu rezultate frumoase, la umbra gigantică a maestrului Mihai Botez, cel care a adus în ţara noastră judo-ul şi Jiu Jitsu și a discipolor săi. De o bună bucată de vreme tocmai aceștia duc mai departe torța, moștenirea lui Soke Mihai Botez fiind un exemplu etern şi solid pentru generaţiile tinere. Ne-am bucurat, împreună cu Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, senatorul Mihai Fifor și deputatul Adrian Todor, să îi vedem la lucru pe viitorii campioni sub privirea exigentă a prietenului meu Shihan Pavel Milovan, liderul clubului sportiv Seishi Budo. Ne-am strâns apoi mâinile cu un nume deja consacrat, în Box și Kick-Box, Edy Gafencu, cel pe care l-am aplaudat la superba victorie de la Gala Colosseum. Un triumf care aparține în egală măsură și antrenorului și promotorului Ruben Stoia”, a declarat deputatul Dorel Căprar.

Adauga comentariu