Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu: „Se fac eforturi pentru finalizarea Palatului Copiilor din Arad”

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, se află la Arad. Aceasta a participat la mai multe întâlniri şi a vizitat diverse obiective. Ministrul Educației a mers și la Colegiul Național Elena Ghiba Birta unde a primit o diplomă. S-au marcat o sută de ani de la înființarea licelui, apoi a mai vizita Colegiul Economic și Liceele din Pâncota și Ineu, iar la ora 17 participă la deschiderea Olimpiadei Naţionale de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Aflată la Arad aceasta a declarat că a discutat cu ministrul Finanţelor pentru ca la rectificarea bugetară să fie alocate fonduri pentru reabilitarea internatelor.

 „Şcolile din mediul rural se depopulează şi atunci am putea să aducem copiii în aceste internate şi să nu mai avem clase care învaţă simultan”, a declarat Ecaterina Andronescu

Săptămâna trecută, inspectorul şcolar general din Arad, Anca Stoenescu, a declarat că toţi cei circa 400 de participanţi la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) vor fi cazaţi în unităţi private. Aceasta a spus că în municipiul Arad mai există funcţionale, în reţeaua şcolară, doar cinci internate, dar acestea nu corespund din punct de vedere al condiţiilor, iar elevii nu ar fi acceptat să fie cazaţi aici.  Olimpiada de engleză care urma să aibă loc la Arad a fost mutată la Ploiești, tot din lipsa locurilor de cazare.

De asemenea, Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, la Arad, că se fac eforturi pentru finalizarea, mai devreme, a noului Palat al Copiilor din municipiul Arad, pentru ca banii plătiţi pe chiria din clădirea retrocedată să poată fi redirecţionaţi către investiţii, suma necesară pentru încheierea lucrărilor fiind de 10 milioane de lei.

„Sunt aici probleme cu două investiţii, cu Clubul Şcolar Sportiv şi cu Palatul Copiilor. Încercăm să găsim o formulă încât aceste investiţii să se finalizeze mai repede pentru că activitatea extracurriculară care se desfăşoară în orice judeţ în Palatul Copiilor este o componentă extrem de importantă în procesul educativ”, a mai declarat ministrul.

Cu privire la toaletele din curtea unităţilor de invăţământ, aceasta a declarat că se va rezolva problema, deoarece a fost alocată de la buget suma de 65 de milioane de lei, care va merge către primării.

Vineri de la ora 10, ministrul Ecaterina Andronescu va fi prezentă la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, unde fostului premier și președinte al PSD, Adrian Năstase, i se decernează titlil de Doctor Honoris Causa.

 

 

 

Adauga comentariu