Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, lămureşte „vrăjeala” lui Falcă despre cele 2,5 milioane de euro pentru stadionul UTA

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a fost prezent ieri la Arad şi printre altele a explicat situaţia celor 2,5 milioane de euro pe care ministerul, în urmă cu vreo trei ani, i-a promis pentru stadionul UTA.

Primarul Gheorghe Falcă a făcut o temă politică din alocarea acestor bani şi a spus, în nenumărate rânduri, că Executivul nu vrea să dea bani pentru stadionul din calea „Aurel Vlaicu”.

 „Compania Națională de Investiții respectă legea. Amplasamentul trebuie predat liber de sarcini, nu putem face ilegalităţi”, a declarat Daniel Suciu, viceprim-ministru și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Concret, firma care execută lucarea la stadionul UTA, adică Tehnodomus, trebuie să termine partea angajată prin contractul cu Primăria Arad. Apoi, după ce autorităţile locale recepţionează lucrarea, predau amplasamentul către Compania Naţională de Investiţii (CNI). Abia apoi Compania poate derula procedurile şi licitaţiile pentru a veni cu partea ei de contribuţie la stadion.

De fapt, acest mic-mare amănunt privind predarea amplasamentului către CNI, este omis de primarul Falcă, în toate discursurile despre stadion.

Primarul Aradului, din dorinţa de a ascunde neputinţa firmei de casă a PNL, aruncă vina pe Guvernul României, punând totul într-un discurs politic, fără bază reală.

 

Adauga comentariu