Mii de ore de zbor pentru a salva vieți: ,,Fiecare meserie are specificul ei, doar că noi, piloții, nu avem voie să greșim"

Sorin Arba este unul dintre tinerii cu care orașul se mândrește. Are mii de ore de zbor și toate pentru a salva vieți.

“Încă de când eram copil m-a fascinat sunetul elicopterelor și așteptam cu nerabdare să le aud. Bucuria copilăriei o retrăiesc și astăzi, cu fiecare zbor”, mărturisește tânărul.

Sorin Arba, în vârstă de 32 de ani, iubește oamenii, este dedicat meseriei și are un respect profund pentru colegii săi: “Fiecare meserie are specificul ei, doar că noi, piloții, nu avem voie să greșim, fiindcă s-ar putea să nu mai existe o a doua șansă.”

Sorin lucrează de 9 ani în cadrul Punctului de Operare Aeromedicală Arad, are aproximativ 2.800 ore de zbor, și, asemenea oricărui pilot SMURD, salvează vieți, în anonimat.

“Îmi amintesc, cu mari emoții și acum, de prima misiune la care am participat, de momentul alertării echipajului, de zborul propriu-zis pe care mă străduiam să îl fac cât mai lin și de prima aterizare cu un pacient la bord. Atunci am simțit că mi-am îndeplinit visul...Este un sentiment ce nu poate fi explicat, ci doar trăit”, mai adaugă acesta.

Cu Sorin se mândresc și reprezentanții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.: ,,Felicitări, Sorin! Îți mulțumim că ai ales să fii OM, pentru alți oameni!".

Tânărul este susținut în ceea ce face de familia lui: Sunt mândră de tine fiul meu. Dumnezeu să fie alături de tine în tot momentul, cu toate binecuvântările cerești", spune Viorica Arba.

Adauga comentariu