Mii de arădeni au asistat la parada din centrul oraşului, dedicată centenarului administraţiei româneşti

Mii de arădeni au asistat la evenimentele organizate vineri seara în zona centrală a municipiului. Parada portului popular, care a angrenat sute de tineri ai ansamblurilor folclorice din judeţ, şi parada în costume militare de epocă au atras atenţia numerosului public prezent.

Din zona Podgoria şi până la Teatru, circulaţia autoturismelor şi a tramvaielor a fost blocată pentru a putea permite desfăşurarea activităţilor.

Momentele de început au fost dedicate refacerii scenei sosirii armatei române în Arad, din urmă cu 100 de ani. Apoi, cele două parade au fermecat publicul prezent.

Zeci de primari din comunele şi oraşele judeţului au fost prezenţi la eveniment.

Aproximativ o oră au durat evenimentele derulate în faţa Palatului Adimistrativ, acolo unde s-a concentrat întreaga atenţie. Pe un ecran imens, spectatorii au putut urmări imagini de pe tot traseul paradei.

A fost un eveniment reuşit care a încheiat seria de manifestări dedicate centenarului adminsitraţiei româneşti în Arad.

Falcă nu s-a putut abţine de la politică

Deşi evenimentul, finanţat din bani publici, trebuia să fie dedicat în exclusivitate administraţiei, primarul Gheorghe Falcă şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, nu s-au abţinut de la săgeţi trimise către adversarii politici.

Mai mult, Gheorghe Falcă l-a urcat pe scenă pe Rareş Bogdan, deschizătorul listei de europarlamentare a PNL-ului.

De fapt, această practică a folosirii evenimentelor publice pentru urcarea pe scenă a unor politicieni este o practică mai veche a primarului Gheorghe Falcă.

Adauga comentariu