Mihai Fifor: „Proiectele PSD pentru sprijinirea populației și firmelor au fost adoptate de parlament“

Parlamentarii PSD au inițiat o serie de măsuri pentru gestionarea crizei, acestea fiind adoptate de Parlament, cu votul tuturor forțelor politice, mai puțin PNL.

„Parlamentarii PSD au depus o serie de inițiative legislative, pentru a veni în sprijinul populației, dar și al firmelor, în această perioadă dificilă pentru România. Trebuie spus că inițiativele PSD au fost adoptate cu votul parlamentarilor tuturor formațiunilor politicice prezente în Parlamentul României, cu excepția PNL, care dovedește încă o dată că nu e preocupat cu adevărat de problemele românilor.

În urma votului din parlament, cetățenii vor putea amâna rambursarea împrumuturilor, fără niciun cost. Se amână, la cerere, plata utilităților pentru 3 luni: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile. Se va acorda o indemnizație pentru şomaj de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat în vigoare, pe toată durata menţinerii stării de asediu sau stării de urgenţă, după caz. Beneficiază toți salariații afectaţi de activitatea redusă sau întreruptă, care au contractul individual de muncă suspendat. 

De asemenea, firmele își pot amâna rambursarea creditelor, inclusiv a ratelor de leasing financiar sau operațional, până la finalul anului. Firmele pot solicita și amânarea plății CAS, pentru 3 luni începând cu martie, pentru firmele a căror activitate a fost oprită sau au venituri sau încasări diminuate cu minimum 15%. Amânarea plății utilităților se aplică  operatorului  economic a cărui activitate a fost oprită sau are venituri sau încasări diminuate cu minimum 15%.

Sunt doar câteva dintre măsurile pe care PSD le-a propus și le-a trecut prin votul parlamentului în această perioadă. Sperăm ca cei de la PNL să le pună cât mai rapid în practică și să nu încerce jocuri politicianiste în perioada următoare. România și românii au nevoie de măsuri rapide, concrete, care să rezolve problemele generate de criza coronavirusului, atât în zona sănătății, cât și în cea economică sau socială“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Adauga comentariu