Metode și procedee bazate pe mentalitatea deschisă - provocator demers al unei educații de calitate, la Pecica

Cadrele didactice din Pecica care au participat la conferința „SuperTeach” de la Timișoara, cu tema „Mentalitate deschisă în educație - starea modelează învățarea”, au pus în practică cu piticii lor tot ce au învățat.  

„Întoarse la «piticii» noștri minunați, am pus în aplicare metode și procedee bazate pe mentalitatea deschisă - provocator demers al unei educații de calitate. Am ales o temă extrem de îndrăgită de copii, bazată și pe pedagogia dramatică «O lume dispărută... dinozaurii».

Micii «paleontologi», sub îndrumarea educatoarelor lor, au pornit cu elan într-o «expediție», cu scopul de a descoperi «o lume dispărută...».

Desigur, drumul a fost anevoios, presărat cu obstacole la tot pasul. Pentru a le trece cu bine, copiii au numărat ouăle de dinozaur asociindu-le cu cifra corespunzătoare; au urmărit cu lupa urmele lăsate prin nisip de dinozaur, descriindu-le; prin săritură au încercat să ajungă la ouăle de dinozauri.

Astfel, ca o încununare a muncii depuse, la finalul expediției, copiii au realizat o machetă și cu decorul potrivit au încropit și o expoziție. Cu costumații adecvate au dansat și au cântat «Imnul paleontologilor». Evaluarea activităților s-a realizat la Iulius Mall Timișoara, unde, copii, educatoare, părinți au vizitat expoziția «Lumea dinozaurilor», o poveste «vie» a lumii dispărute, a dinozaurilor atât de îndrăgiți de copii!

Adauga comentariu