Medicina, o piedică în calea Justiţiei

În curând, SMURD-ul va fi chemat să descarcereze mâna politicienilor şi afaceriştilor din banul public. Că procurorii au altceva de făcut. Dar să le luăm pe rând.

Mai întâi, constatăm din practica ultimilor ani de luptă acerbă împotriva corupţiei că de îndată ce se apropie Justiția de opera și viața politicianului şi-sau afaceristului român, pe aceştia îi ia cu rău de la stomac, se balonează, li se face rău, îi trec transpirații reci și intră în hipotermie. Hipotermia este de înțeles având în vedere vântul rece de „beci” ce începe să sufle imediat ce Ochiul și Timpanul Justiției se fixează pe activitatea lor. În acest context, cătușa dă nişte frisoane, ochii lăcrămează des la amintirea mamei și copilașilor cărora politicianul şi-sau afaceristul nu știu ce explicații au să le poată da la întrebarea: de ce au fost prinşi cu mâna în chiseaua cu dulceaţă?

„Ce-au să spună mama și copilașii” - este întrebarea pe care cu toţii o sughiță către mass media, crezând că așa, mai pe telenovele, judecătorii şi procurorii au să lăcrămeze în basmaua de pe ochii justiţiei şi au să închidă ochii. Dacă nu ei, măcar Opinia Publică are să lăcrimeze şi-şi va sufla mucii cu aceiaşi năfrămuţă de pe ochii Justiţiei, clamând clemenţă: „a furat, maică, dar a dat şi la alţii”.

Bun, asta-i forma ușoară a negării evidenței c-a fost prins cu mânuţa în chiseaua banului public. Pasul doi, odată cu începerea tărăgănării anchetei, este să acuze că presa atentează la bănișorii lor de trişti de săraci şi de cinstiţi. Şantaj, care va să zică..., dar să o ştim şi noi. Să nu mai facem anchete despre cum se fură banul public, despre cum câte un pârlit din acesta care nu avea nici după ce bea apă, devine bogat şi putred numai în timpul mandatului său sau al amicilor săi de prea cinstiţi în fruntea bucatelor.

Dar, chiar așa, de ce ați fost prinşi cu mâna în chiseaua banului public? Sau luând mită? Sau făcând trafic de influienţă? De boală, ni se va răspunde, printre tusete neregulate şi în fluturare de analize medicale de metastazare a tuturor organelor interne (care metastazare, suntem convinşi, le-o doresc şi duşmanilor).

Surse din zona obscură în care se întâlneşte Sănătatea cu Justiţia, certifică că starea sănătăţii fiecărui politician se agravează pe măsură ce-l diagnostichează diverse complete de judecată conform Codului Penal. Căci prea este bătător la ochi și împotriva drepturilor corecte politic ale omului felul în care prăduitorul român este extrem de sănătos pe întreaga perioadă în care fură, dar se îmbolnăvește grav imediat ce adie vânt de chemare în fața procurorului. Mai mult, doamnele și domnișoarele implicate în acte de spoliere ale aceluiaşi ban public încep de „fecundează” brusc. Acesta este motivul pentru care cerem să se înfiinţeze o Divizie specializată care să se numească SMURF (adică Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Fecundare), în ton cu situațiile expuse.

Să se formeze echipe complexe în componența cărora să intre politicieni, medici, magistraţi, avocaţi şi oameni de televiziune care să vegheze pe perioada problemelor de Justiție la căpătâiul omului accidentat de Codul Penal. Datoria acestor echipaje mixte va fi să stabilească că politicianul şi afaceristul abonaţi la banii statului vor fi mai bolnavi ca niciodată pe întreaga eventuală perioadă a arestului, a judecării și a executării pedepsei. Atât de bolnavi încât să nu ne mai mire clemenţa de care dau dovadă procurorii când îi iartă pe unii că i-au turnat pe alţii, indiferent de cât au furat acei unii. Că hoţia „alor noştri” e mai puţin hoţie decât hoţia „alor lor”.

Dacă şi asta este Justiţie...

Adauga comentariu