Medicii dentiști, puși la plată. O normă europeană îi obligă să scoată din buzunare mii de euro

Medicii dentiști vor fi nevoiți să se alinieze unor practici europene, care le vor scoate din buzunare mii de euro. Separatorul de amalgam este dispozitivul care va trebui să existe în fiecare cabinet, iar Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad a început deja controalele.

Constantin Cătană, directorul DSP Arad, spune că aceste controale au ca principal scop informarea medicilor dentiști și acordarea unui termen pentru ca aceștia să își cumpăere respectivul dispozitiv.

„Această prevedere este cuprinsă într-un regulament european. A intrat în vigoare încă din luna martie a anului trecut. Noi i-am păsuit până acum pe medici. Unii nu au știut, nu au fost informați. Nu îi strânge nimeni de gât, vom da termene, întrucât prevede o investiție, pentru a se alinia standardelor. Despre controalele nu vă pot da detalii decât după ce acestea se vor finaliza”, spune Constantin Cătană, directorul DSP Arad.

Ioan Flueraș, președintele Colegiului Medicilor Dentiști din Arad, spune că un asemenea dispozitiv costă între 1.000 și 3.000 de euro. „Separatorul de amalgam va scoate bani din buzunarele noastre. Din câte știu, un asemenea aparat costă destul de mult”, spune Ioan Flueraș.

Unii dintre dentiștii arădeni au achiziționat aceste aparate.

Adauga comentariu